Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 KYCKLINGLÅR MED KOKOSOCH INGEFÄRSSOP
PA FÖR 4 PERSONER 1 paket frysta kycklinglår i ugnsform, tex tandoorikryddade 1 lök olja att steka i 5 dl vatten 2 kycklingbuljongtärningar 1 burk kokosmjölk å 400 g 2 dl visp- eller mellangrädde 1 krm målen ingefära 1 krm målen gurkmeja 1 krm habanerosås 2 dl matlagningsyoghurt 1 tsk vitvinskoncentrat 1/2-1 citron salt och peppar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 200°C. 2. Ugnsstek kycklingdelarna enligt anvisning på förpackningen. 3. Finhacka löken och fräs den i olja i en stor gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk, grädde, kryddorna inklusive habanerosåsen (eller annan stark chilisås) och låt småkoka i ca 20 minuter. 4. Sila soppan och koka upp med vitvinskoncentratet och yoghurten. Pressa i citronen och smaka av med salt och peppar. Servera med ugnsrostade marinerade paprikor. Tips! Rosta paprikorna genom att gnida in dem, urkärnade och klyftade, med olja och sedan låta dem bli svarta i ugnen i 225°C. Dra bort det svarta skalet och låt dem marinera i lite olivolja och vinäger en liten stund. GRILLADE KYCKLINGSPETT MED SESAMSÅS FÖR 4 PERSONER 500 g kycklingfilé 1/2 liter vatten 1/2 msk salt 1 msk sesamfrö 1 tsk sesamolja 2 msk sweet chili SESAMSÅS : 1 schalottenlök olja att steka i 1 dl vispgrädde eller mellangrädde 1 tsk vita sesamfrön (gärna blandade med svarta) 1/2 msk vitvinskoncentrat 2 msk smör eller mjölkfritt margarin salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Dela kycklingfiléerna på mitten och trä upp dem på spett. Blanda vattnet och saltet till en rimningslag. Låt kycklingspetten ligga i detta i 1 timme. 2. Rör ihop sesamfrö, -olja och sweet chili. Ta upp kycklingen och torka av med papper. Lägg sedan ner den i sesamfrömarinaden. Låt ligga i minst 2 timmar. 3. Grilla kycklingen på båda sidorna i en grillpanna eller på en utegrill. 4. Finhacka schalottenlöken och fräs den i olja. Tillsätt grädde och sesamfrö och låt sjuda i 3-5 minuter. Tillsätt vitvinskoncentratet och koka upp. 5. Vispa i smöret klickvis under omrörning på svag värme. Salta och peppra efter smak. 6. Servera med tex rostat bröd, gärna en brioche, samt fräsch sallad med koriander. Garnera gärna salladen med röda lättkokta mangoldstjälkar eller tunt skivad paprika. Kycklingspet t För alla? Rätten innehåller inte gluten och ägg. Välj bröd till som passar vid ev allergi. Själva kycklingspetten passar även mjölkallergiker, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i sweet chilisåsen. Sesamsåsen innehåller mjölk. Kyckling me d kokos - och ingefärssoppa . För alla? Soppan innehåller varken gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i de tandoorikryddade kycklinglåren. Vid ev allergi är det bäst att köpa okryddade lår och krydda själv. Rätten innehåller mjölk. Mangosmoothi e me d fruktspet t För alla? Smoothien innehåller inte gluten, men däremot både mjölk och ägg. Fruktspetten kan alla äta. MANGOSMOOTHIE MED FRUKTSPETT FÖR 4 PERSONER 1/2 dl mangopuré (barnmatsburk) 1 dl vaniljglass 1/2 dl yoghurt vanilj 1 dl mjölk FRUKTSPETTET: exotiska frukter av olika slag 1/2 citron 1/2 dl råsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på högsta värme, "grill". 2. Kör allt utom frukten i mixer. 3. Trä upp exotiska frukter på spett. Doppa dem i lite citron och råsoc-ker. Grilla i ugnen i 3-5 minuter. Servera i höga glas.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38