Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 ITALIENSKT FOCACCIABRÖD 50 g jäst 5
dl ljummet vatten 1 dl olivolja ca 13 dl vetemjöl 1 dl färska hackade kryddor, tex basilika, timjan och rosmarin garnera med färsk rosmarin, timjan och havssalt GÖR SÅ HÄR: 1. Smula sönder jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills det löst sig. Tillsätt olja och kryddor. Salladen är gjord på stora vita elefantbönor , men det går också bra att använda vanliga mindre vita bönor som finns på hälsokosthyllan i de flesta butiker . Bönorna blir bara godare av at t stå över natten i sin dressing och suga upp smak och kryddor. Har du varken tid elle r lust att blötlägga bönor så köp dem på burk i stället . 2. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Låt jäsa i 50 minuter. 3. Ta upp och lägg i en form, ca 20x30 cm. Pensla med olivolja och strö på kryddor och havssalt. Låt den jäsa i 1 5 minuter. 4. Sätt ugnen på 225°C. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär i rektanglar. För alla? Brödet innehåller varken mjölk eller ägg, men däremot gluten. Det finns färdigt vakuumpackat eller fryst glutenfritt bröd i de flesta butiker. SALLAD PA VITA BÖNOR MEDSENAPSDRESSING FÖR 8 PERSONER 5 dl torkade vita bönor 2 knippen färsk vit sparris 1 gurka 1 rödlök 1 liter rucolasallad i tråg SENAPSDRESSING : 1/2 dl olivolja 1/2 dl matolja 1 msk dijonsenap 1 dl hett vatten örtsalt, peppar 1 dl hackad färsk basilika GÖR SÅ HÄR: 1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten över natten. Låt rinna av. Koka bönorna mjuka i nytt vatten i ca 1 timme. 2. Skär bort den nedersta träiga biten av sparrisen. Skär resten i två centimeter långa bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. 3. Dela gurkan på längden, skiva den. Skala och finhacka löken. 4. Vispa samman oljorna med senapen. Vispa ner vattnet. Salta, peppra och blanda ner basilikan. 5. Häll dressingen över de varma bönorna och låt dem dra i minst 1 timme. Blanda bönorna med löken och sparrisen. Varva med gurka och sallad. För alla? Ja, den innehåller varken gluten, mjölk eller ägg.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38