Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Billiga veckan Måndag Pasta från Asi
en Koka i 1/2 dl röd a linse r i lättsalta t vatten i ca 10 mi - nuter . Lå t dem rinn a av. Koka 280 g bred bandspa - getti , te x pappardelle , enlig t förpackningen s anvis - ning . Skölj , kärna u r oc h striml a 1 rö d paprika oc h 1 grö n chilipeppa r fint. Striml a 5- 6 salladslökar. Fräs grönsakern a i 1 msk olja . Krydda me d 1 tsk curry , 1- 2 tsk gurkmej a och hels t färskriven ingefära , ca 2 tsk. Tillsät t linserna , 1 d l grönsaksbuljon g på tärnin g oc h 1- 2 dl mellangrädde . Låt småputtr a i ca 5 min . Blanda currysåsen me d pastan . Servera med sallad. Tisdag Fiskwok med senapssås Strimla ca 40 0 g spättafilé. Skala och hacka 1 röd - lök. Värm 2 msk olja i e n traktör - eller stekpanna . Fräs lök och fisk i oljan någr a minute r utan at t d e får färg. Salta oc h peppra . D e ska enda s bli färdigtillagade . Mixa eller vispa samma n 1 dl fiskbuljong på fond och 1 dl crem e fraiche med 1- 2 tsk fransk senap och 1/2 dl hackad gräslök . Fördela de t öve r fisken och hetta upp . Servera med hårdkokt a ägg - klyftor och stekta små delikatesspotatisar . En grön - sallad passar också till. Onsdag Kycklingsoppa Chinoise Skala 3—4 morötte r oc h skä r i långa strimlo r eller ta u t blommo r och stjärno r me d utstickare . Skölj oc h strimla 1 purjolök . Fräs de t grön a i 1 msk olja. Strimla 2 kvcklingfiléer (ca 250 g) och låt dessa fräsa med några minuter . Tillsät t 1 liter kvcklingbuljong av fond eller tärning . Lå t kok a i ca 10 minuter . Tillsät t 1 bur k sparris i bita r (ca 20 0 g) . Krydda med 1 tsk salt , 1 krm peppa r oc h rive t skal av lime . Servera soppa n med bröd . Torsdag Majspuffar med lax Skala oc h koka 1 kg potatis . Mos a potatisen oc h bland a med 1/2 d l mjölk oc h 1 msk smö r till et t fast potatismos . Rö r ne r 1 bur k majs (ca 300 g ) uta n spad oc h 1- 2 dl hackad persilja i moset . Krydda med 1 tsk salt oc h 1 krm svartpeppar . Ta up p oc h forma till biffar. Stek de m lät t gulbrun a i 2- 3 msk olja. Servera me d skivo r av rök t lax och en blanda d sallad. Fredag Rosmarinspett Blanda 500 g biandfärs me d 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppa r oc h 1/2 d l vatten till e n färs. Form a små biffar. Fäs t 1/2- 1 skiva baco n run t biffarna. Stek biffarna i 1 ms k smäl t margari n 3- 4 minute r pe r sida . Bryt en kvist rosmari n oc h stick 2 biffar på varje spett . D e grön a bladen ska sitta kvar. Servera me d et t fräs på 30 0 g champinjoner , 1- 2 pressade vitlöka r oc h ca 1 d l hackad persilja. Potatisklvfto r ugnsbakad e me d skalen på serveras till.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38