Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 FLÄSKFILÉ MED TVÄ SÅSER OCH RÖSTI FÖR
4 PERSONER 1 fläskfilé å ca 600 g 2 vitlöksklyftor 1-2 msk soja 4 msk matolja PORTVINS- OCH INGEFÄRSSÅS : 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 dl rött portvin 2 stjärnanis 1 köttbuljongtärning 2 dl vatten 2 msk rödvinskoncentrat salt, peppar 1 tsk socker 1 tsk maizena KOKOSMJÖLKSSÅS : 8 1 schalottenlök 1/2 msk olja 1 krm målen ingefära 1 dl kokosmjölk saften av 1/2 citron 1 dl grädde 1/2 msk vitvinskoncentrat POTATISRÖSTI: 8 potatisar 1/2 lök 1 ägg salt och peppar smör/olja till stekning GÖR SÅ HÄR: 1. Putsa fläskfilén från hinnor och senor. 2. Finhacka vitlöksklyftorna. Rör ihop soja, vitlök och olja och låt filén marinera i det i ett par timmar. Går bra att förbereda. 3. Sätt ugnen på 175°C. 4. Stek filén i ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. 5. Stek klart i ugnen, 5-10 minuter. Låt vila i smörpapper till servering. 6. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Koka ihop portvin, schalottenlök, vitlök och stjärnanis till cirka hälften. 7. Tillsätt buljongtärning, vatten och vinkoncentrat. Låt sjuda i ca 15 minuter. 8. Smasätt med salt, peppar och socker. Red av med maizena utrört i lite vatten 9. Finhacka schalottenlöken (till kokosmjölkssåsen) och fräs i olja. 10. Tillsätt ingefära och kokosmjölk. Pressa i citronsaften. Låt koka ihop till hälften. 11. Tillsätt grädden och vitvinskoncentratet. Låt koka upp. Salta och peppra. 12. Riv potatisen och löken på den grövsta sidan på rivjärnet. Låt rinna av lite i sil. Salta och peppra blandningen och rör ner ägget. 13. Stek 4 potatiskakor i smör eller olja på medelvärme. 14. Skär fläskfilén i skivor och servera på tallrik med rösti, de två såserna och gärna några lättkokta späda grönsaker, tex primörmorötter och purjolök. Buffé 4 • 200 0
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38