Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 BACONLINDADE NÖTFÄRSSPETT FÖR 4 PERSO
NER 400 g nötfärs 2 tsk garam masala 2 tsk habanerosås, eller annan eldig chilisås 3 äggulor 1 paket bacon, ca 140 g 3-4 strån citrongräs eller saft och skal av 1/2 citron salt, peppar SÅS: 2 avokado 1 rödlök 2 dl matlagningsyoghurt 1 tsk citronsaft salt, peppar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 250°C, "grill" eller övervärme. 2. Blanda färsen med kryddorna och äggulorna. 3. Forma till 1 2 ovala, avlånga biffar. Linda bacon runt. Trä upp dem på citrongrässtrån (klyv citrongräsen på längden om de är tjocka - om man inte får tag på citrongräs kan man använda små grillspett/träpinnar och i stället blanda i citronskal och -saft i smeten). Salta och peppra. 4. Ugnsstek spetten i ca 10 minuter. Vrid på dem några gånger. 5. Skala och skiva avokadon och rödlöken. Blanda detta med yoghurt och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera spetten med salladen, garnera gärna med mangoldblad eller något annat salladsblad. För alla? Rätten är glutenfri. Den innehåller ägg och mjölk, men kan ändras så här: Uteslut äggulorna i färsen så passar rätten äggallergiker. Vid mjölkallergi kan man utesluta yoghurten ur salladen. •
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38