Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister:www.ica.se § lä
s om... får vi locka med... ©Mat och hälsa hör ihop. För ICA, som fokuserar på mat och måltider, är detta ett mycket viktigt faktum. Vårt mål är att genom matglädje och omtanke stimulera kunderna till att handla, laga och äta mat som är god, varierad och nyttig. Vi vill också på andra sätt inspirera till sunda levnadsvanor, och därför är vi engagerade i aktiviteter som till exempel Riksmarschen, ICA Kortvasan och ungdomsidrott. En annan hälsofråga är att matallergierna tyvärr ökar i vårt land. Det ställer nya krav på oss att utvecklas vad gäller både kompetens, produkter och butiker. "Vänliga varor" kallar vi vår satsning för matöverkänsliga kunder. Genom att se till att det finns butiker med ett komplett allergianpassat sortiment vill vi underlätta för denna grupp, som vi vet ofta har jobbigt att hitta produkter som passar. Redan har ett antal ICA-butiker utsetts till "Vänliga Varor"-butiker, och fler är på väg. Trendigt i Singapore • 5 Fira ljusets återkomst med buffé • 11 Annas curry • 18 Vardagsfest med asiatisk touch • 20 Må väl: att äta tillräckligt mycket • 23 Gratinerad lax till påsk • 24 Vårgrönt veggo • 27 Billiga veckan - max 15 kr per portion • 32 Peter tipsar om magra alternativ • 35 Lisbeths krönika: matsäkerhet i fokus • 36 Påskkrysset • 39 Baconlindade nötfärsspett • 7 Blonda vårpizzor med coleslaw • 31 Bulgursallad med grillad fänkål * 31 Couscous • 15 Fiskwok med senapssås • 32 Fläskfilé med två såser och rösti • 8 Frittata med sparris och svarta oliver • 31 Getostfyllda smördegsknyten • 12 Grillad ananas med vit choklad & svartpeppar • 9 GrUUdn i—i.i : J „—Å „ « n i inidUd r\yuMiiiyopcu incu ÖCÖCIIIIMÖ * L I Italienskt focacciabröd • 13 Kycklinglår med kokos- och ingefärssoppa • 21 Kycklingsoppa Chinoise • 32 Lammcurrygryta med tillbehör • 15 Lax med örtgrönt täcke • 24 Limemarinerad purjo med cashewnötssås • 29 Majspuffar med lax • 32 Mangosmoothie med fruktspett • 21 Nässelrisotto med rostad paprikasallad • 29 Pasta från Asien • 32 Persika- och hallonpaj • 17 Raita • 15 Rosmarinspett • 32 Sallad på vita bönor med senapsdressing • 13 Tunnbrödsrullar med lax och wasabi • 12 Varm sangria • 12 Vit chokladmousse med frukt och bärsås • 24 Ångade veggoknyten • 27 Årsredovisning Varje år ger ICA ut en årsredovisning som i huvudsak riktar sig tiil aktieägare i ICA, men även till företag och andra som är intresserade. Där finns information om ICAs verksamhet och dessutom ekonomisk information. 1999 års redovisning finns att beställa genom broschyrbeställningen på webben, www.ica.se. ring eller skriv Redaktlon: 08-728 23 0 0 Adress: Buffé, Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 övriga frågor: 020-83 333 3 (vardagar 9-16) Prenumeration: 021 -1 94602 . 220 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Gienn Braun 021-194256, Peter Bogren 021-194114. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB © Ljuset kommer! Me d ljusets återkoms t väcks livsglädjen. De t är läge att bjuda hem några goda vänne r som blivit försakade. Eller bara passa på at t bjuda familjen på en lite fesdigare helgkväll - en buket t tulpane r på bordet , några laxrullar (sid 12) som förrättsplock och sedan en go d lammgryta (sid 15) eller en gratinerad lax (sid 25). Desserten kan vara en vit chokladmousse me d frukt (sid 24) . Oj , vad got t de t lät. Kanske ska jag själv passa på att överraska.. . Överraskar gö r även Kocklandslaget. De n hä r gången får vi följa med till Singapore - et t ung t litet land som har en lång tradition av "mix-kök" - de t som ofta beskrivs som cross overcooking eller fusion cuisine. Singapore , som tidigare tillhörde Malaysia, har en lång och brokig historia. Invånarnas ursprung kan härröra från många länder, några av de största är Kina, Indo - nesien, Indien , Portuga l sam t mellanöstern . Förutom dessa länders kök finns det mång a bland ningar. Krister Dah l och Magnu s Johansson har låtit sig inspireras av dessa, men lagat några egna spännand e recept för Buffé. Till exempel bjud s vi på marinerad fläskfilé me d såväl portvins - som kokosmjölkssås. Oc h tandoorikrvddad e kycklinglår med en ingefärssoppa vid sidan om . Annorlund a och överraskande ! Tony Wallin, chefredaktör Buffé Jan Samuelson utser månadens bästa vinnyheter. De presenteras på vwvw.ica.se, sök på Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38