Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
Hemlagat Vad ska vi ha till middag?! Zeina Mourtad
as filosofi för att få fart på fantasin för middagsmaten må
Hemlagat En liten kryddguide. I butikshyllorna fin
ns mängder av smakmöjligheter i kryddform. Du får tipsen oc
Hemlagat En kamouflerad delikatess. En risotto, en
soppa, en höstsallad, några rostade och så en tarte tartin
låt svalna något. Hacka dem grovt och ställ åt si
dan. / Forts. från sid 35 Tarte tatin med jordärtskocka och getost Jordärtskocka passar utmärkt i denna franska klassiker, och tillsammans med getost, timjan och honung för den tankarna till sydligare breddgrader. Dessutom är den riktigt enkel att sno ihop med färdig smördeg och med ”allt-i-samma-panna”-principen. 4 port / ca 60 min c a 600 g jordärtskockor olivolja salt n ymalen svartpeppar 50 g smör 1 msk strösocker 1 klyfta vitlök n ågra kvistar färsk timjan 2 50 g kyld smördeg på rulle 1 50 g getost utan skal ca 1 msk honung färsk timjan flingsalt n ymalen svartpeppar 20 minuter tills smördegen är frasig och gyllenbrun. 4. Ta ut stekpannan ur ugnen, vänta några minuter och vänd sedan upp pajen på ett stort fat. 5. Fördela getosten över pajen. Ringla över lite honung och toppa med färsk timjan. Avsluta med lite flingsalt och nymalen svartpeppar. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba jordärtskockorna ordentligt med borste. Halvera och lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen tills de mjuknat, ca 15–20 minuter. 2. Smält smör i en ugnsfast stekpanna, ca 28 cm i diameter. Skala och lägg ner vitlöksklyftan tillsammans med några kvistar timjan. Strö över socker och värm en stund tills sockret börjar karamelliseras. Lägg ner jordärtskockorna och fräs tills de får en fin yta. 3. Rulla ut smördegen och skär ut den till en cirkel som mäter 1 cm större än stekpannan i omkrets. Lägg degen över jordärtskockorna och vik ner kanterna runt jordärtskockorna. Skär ett litet kryss i mitten av degen så att ångan kan komma ut. Ställ stekpannan i ugnen och grädda i ca Jordärtskocksrisotto med rostade hasselnötter, brynt smör och höstsvamp Här får jordärtskockan sätta smak på en risotto som serveras nylagad och krämig. 4 port / ca 30 min 1 dl hasselnötter 50 g smör 400 g svamp 2 msk smör salt peppar 1 liter kycklingbuljong (vatten + fond eller buljongtärningar) 1 gul lök 3 00 g jordärtskockor 1. Rosta hasselnötterna i en torr panna på medelvärme tills de blivit gyllene och doftar gott. Lyft av och 2 msk olivolja 1 klyfta vitlök 4 dl arborioris 2 1/2 dl vitt vin 1 msk finhackad färsk rosmarin 1 dl riven parmesan 2. Smält smöret i en kastrull och låt det puttra på medelvärme tills det blivit gyllene. Håll varmt. 3. Ansa och dela svampen i mindre bitar. Stek den i smör på medelhög värme, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 4. Koka upp vatten och fond. Håll varmt. 5. Skala löken och hacka den fint. Skala jordärtskockorna och skär dem i små bitar. 6. Hetta upp olja i en rymlig gryta och fräs lök och jordärtskocka ett par minuter på medelvärme. Skala vitlöksklyftan och riv eller pressa ner den. Tillsätt riset, vinet och finhackad rosmarin och rör om. Låt sjuda 2 minuter och tillsätt 3 dl av den varma buljongen. Låt riset sjuda på medelvärme och späd med buljongen efterhand, rör om ofta. Risotton ska vara krämig och riset ha lite kärna kvar. 7. Rör ner parmesanen i risotton och smaka av med salt och peppar. Servera risotton med den stekta svampen, rostade hasselnötter och brynt smör. 38 Hemlagat
Hemlagat Gammal och ny ost: Spännande historia och
välsmakande trender. Följ med på en historieresa, och beka
Hemlagat Vi hälsar på hos köttbonden. Vi besöker K
ällingby Gård, som levererar nötkött till Garants Kravmärkt
Hemlagat Baka bröd på pumpa. Ett kryddigt bröd att
bryta och dela.