Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 BULGURSALLAD MED CITRONDRESSING FÖR
4 PERSONER 4 dl vatten 2 dl bulgurvete 3 tomater 1 grön paprika 1 salladslök 1 dl svarta urkärnade oliver 3 msk finhackad persilja 2 tsk finhackad färsk mynta DRESSING: 3 msk färskpressad citronjuice 1/2 dl olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från spisen, tillsätt bulgurvete och låt svälla i kastrullen i 15-20 minuter. 2. Finhacka tomaterna, paprikan, salladslöken och oliverna. Lägg det samt persiljan och myntan i en stor salladsskål. 3. Blanda citronjuice och olivolja, krydda med salt och peppar. Häll dressingen över de hackade grönsakerna. Låt stå så att grönsakerna riktigt drar åt sig dressingen. 4. Tillsätt den färdigsvällda bulgurveten och rör om. Garnera med citronskivor och servera. CITRONSOPPA En god, fräsch förrättssoppa. Den klarar sig bra utan pasta, men med den blir soppan lite matigare. FÖR 4 PERSONER ev 50 g grön tagliatelle (2-3 nystan) eller annan pasta 1 liter vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 msk färskpressad citronjuice 11/2 dl grädde 3 msk finhackad persilja muskotnöt salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt paketets anvisning och ställ åt sidan. 2. Koka upp 1 liter vatten, tillsätt buljongtärningarna. 3. Tillsätt citronjuicen och den kokta tagliatellen, rör om. 4. Tillsätt grädden, värm försiktig så att det inte kokar upp, då skär det sig lätt. 5. Smaka av med en nypa riven muskotnöt samt salt och peppar. Tillsätt den finhackade persiljan, rör om. 6. Strax före servering, lägg en citronskiva i soppan. CITRONKRAM 2 dl socker 3 ägg 2 citroner 50 g smör GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull. 2. Pressa juicen ur citronerna (ca 1 1/2 dl). Tillsätt den i äggsmeten. Värm smeten på svag värme. Den får absolut inte koka. Rör med en trägaffel tills krämen tjocknat, ca 15 minuter. 3. Ta kastrullen från spisen och rör i smöret. Låt krämen svalna och häll upp i lämplig burk. CITRON MARMELAD 500 g citroner, ca 3 st 4 dl vatten 6 dl socker GÖR SÅ HÄR: 1. Tvätta citronerna väl. Skär dem i klyftor, låt kärnorna vara kvar, eftersom de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar. 2. Kör citronerna i en matberedare till en grynig massa. Häll över i en kastrull. 3. Tillsätt vatten och koka på svag värme under lock i 30 minuter. 4. Häll i sockret, koka upp och låt koka utan lock under omrörning i 15 minuter. 5. Låt marmeladen svalna, häll upp i burkar. Buffé 1 /200 2
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40