Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Quick &Easy Quick & Easy är vinjette
n för Buffékökets enklaste rätter. Med en liten insats kan du laga både spännande och läckra rätter. Recepten är för 4 personer. Falukorv Detta är en varmrökt, kokt korv som det finns många varianter av. Falukorven är namnskyddad och ska innehålla minst 40 g kött och högst 23 g fett per 100 g. Fettlåg falukorv får max innehålla 15 g fett/100 g. Falukorven är relativt neutral. Därför är den användbar som ingrediens i en mängd olika rätter. Kan ätas rå, stekt, kokt, wokad, grillad eller gratinerad. Falukorvens historia sträcker sig tillbaka till tiden då tyska bergsmän jobbade i Falu koppargruva - deras korvrecept inspirerade. STEKT FALUKORV MED BRÄSERAD RÖDLÖK Sätt ugnen på 150°C. Hetta upp lite olja i en vid stekpanna eller wok. Stek 500-600 g fryst färdigtärnad potatis i omgångar. Rör då och då, men inte för ofta. Salta och peppra. Ställ in i ugnen. Skär en bit falukorv, 400-500 g, i cm-tjocka skivor. Stek dem i omgångar. Varmhåll på ett fat i ugnen. Skala och skär 2 rödlökar i tunna skivor. Stek dem mjuka i 2 msk smör utan att de tar färg. Salta och peppra, häll över 112 dl balsamvinäger och låt koka ihop tills vätskan försvinner. Lägg korvskivorna på potatisen och toppa med löken. Grillkorv En korv som passar att steka och grilla. Förutom kött innehåller den potatismjöl och mjölkpulver. Säljs ofta under namnet hot dogs. TUNNBRODSRULLE MED KORV, LÖK & PAPRIKA Blanda och koka pulvermos till 4 personer. Förädla det gärna genom att vispa ner lite smör. Ställ åt sidan och håll varmt. Skär 2 medelstora skalade gula lökar och 1 stor röd paprika i grova bitar. Skär 6-8 grillkorvar i cm-tjocka bitar. Fräs korv och grönsaker i en het stekpanna med 1 msk olivolja i 4-5 minuter. Blanda ev i 2 msk finhackad persilja. Salta och peppra. Lägg upp 4 stora mjuka tunnbröd på arbetsbänken. Fördela moset och korvblandningen ovanpå. Smaksätt gärna med sötstark senap och riven cheddarost. Rulla ihop till strutar och toppa ev med riven cheddarost. Fläskkorv Rå eller kokt ligger den i kyldisken. Den råa behöver kokas i ca 30 minuter, medan den kokta bara behöver värmas. Köttkorv och värmlandskorv liknar fläskkorven och passar bra som ersättare i recept. Samtliga korvar innehåller kött, fläsk och kryddor. Värmlandskorven innehåller även potatis. Till jul säljs också en liknande korv som kallas för julkorv. De kokta korvarna är packade i en tät tarm som tas bort efter värmning. Den råa fläskkorven kokas försiktigt (sjuds) i rikligt med vatten. Ett par lagerblad och några kryddpepparkorn höjer smaken.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40