Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 CITRUS- & MO ROTS SALLAD MED CITROND
RESSING 500 g morötter 1 apelsin 1 citron 1 hel kruksallad 1 dl solrosskott 1/2 dl solroskärnor DRESSING: 1 msk finriven färsk ingefära 1 msk honung 1 dl färskpressad citronjuice 1/2 dl olivolja 1/2 dl vatten salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ihop dressingen i en skål och ställ åt sidan. Det blir totalt ca 21/2 dl, allt går inte åt till denna rätt. Spar det som blir över; passar utmärkt till alla gröna sallader. 2. Skala och riv morötterna grovt och lägg i en salladsskål. 3. Skala och skär apelsinen och citronen i bitar och lägg i salladsskålen. 4. Skölj salladsbladen och skär i strimlor. 5. Lägg salladen och solrosskotten i salladsskålen, rör om. 6. Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna. Tillsätt dem i salladen. 7. Häll dressingen över salladen, rör om och servera. CITRON- & INGEFÄRSTE Koka upp 3 dl vatten och häll upp i 2 glas. Riv ca 1 cm färsk ingefära grovt och lägg i de båda glasen. Tillsätt juicen från en pressad citron. Söta med honung efter behov. ISTE Det finns ett flertal påsteer med citronsmak. Gör te som vanligt med citronte. Låt kallna. Tillsätt citronskivor och is. Servera. CITRONPICKLES RECEPTET GER 1 LITER FÄRDIGA PICKLES 4 citroner 1/2 msk grovsalt 2 röda chilifrukter 11/2 dl solrosolja 2 krm gurkmeja 2 msk senapskorn 1 msk färska korianderblad GÖR SÅ HÄR: 1. Rengör 3 av citronerna väl i varmt vatten. 2. Dela citronerna på längden och skär sedan i skivor. Lägg citronskivorna i en skål, strö över grovsalt och rör om. 3. Kärna ur och skär chilifrukterna i bitar. Lägg i skålen och rör om. 4. Dela och pressa juicen ur den återstående citronen, ca 1/2 dl. 5. Blanda citronjuicen med oljan, gurkmejan, senapskornen och korianderbladen. Vänd ner blandningen i skålen med citroner, rör om. 6. Häll den färdiga picklesblandningen i en stor glasburk med tättslutande lock. 7. Förvara glasburken i kylskåpet, skaka om och vänd burken en gång om dagen. 8. Picklesen är färdig när citronskalen mjuknat, det tar 2-3 veckor.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40