Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Rabalder m m. Hu r var det med vinäge
rn? Skulle den vara med i grytan eller inte? Alltså köttgrytan i oktobernumret. Ja, nog blev det rabalder allt. I ingredienslistan stod det inte något om vinäger men i beredningstexten dök det plötsligt upp en rad som uppmanade till at t tillsätta vinägern. Ett slarv som undertecknad får ta på sig. Så här är det: Grytan mår bra av 2 - 3 msk vinäger, men om den ska serveras till en vinprovning kommer vinerna bättre till sin rät t utan den extra syran. Men det är klart man blir osäker om det är fel i receptet, även om det inte är alltför avgörande för slutresultatet. Med vinägermissen fick vi bekräftat att det är väldigt många som följer Buffés recept. Och mängden med frågor och synpunkter på tidningen har ökat stadigt se- ^ / dan starten för sju år sedan. Därför drar vi nu igång sidan Rabalder. Där tar vi upp eventuella misstag, synpunkter som många har, och försöker besvara dessa så enkelt som möjligt. Skriv om det är något som du tycker saknas eller behöver förbättras. TON Y WALLI N chefredaktö r Jan Samuelson tipsar om månadens tio bästa vinnyheter på www.ica.se Måltidskultur Under jul och nyå r slogs jag av tanken p å hu r mycket maten betyder för våra traditioner och vår t sät t at t umgås, inte minst vid årets högtider. Maten är på många sätt höjdpunkten i firandet. Vad vore julafton utan en gemensam måltid med allt som hör till? Eller nyårsafton utan något extra gott på tallriken? Trenden i samhället är över huvud taget att maten blir allt viktigare för oss. Numera unnar vi oss gärna extra fina råvaror, vi köper mattidningar, laddar ner recept från Internet eller går på restaurang. Samtidigt blir madagningskunskaperna allt sämre . Vi har allt färre rätter i vårt personliga »matlagningsregister» och varierar oss mindre när vi lagar mat. Den utvecklingen vill vi vända. Genom att slå vak t o m 2000-talets måltid, till exempel genom at t hålla matlagningskurser i butik, at t utveckla Buffé vidare och att satsa ännu mer på recept och tips, vill vi se till at t den goda måltidskulturen hålls levande. Det är en av våra viktigaste ambitioner under det nya året. Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Hos Lill-Babs 5 Gott med citron 13 Receptregister Bulgursallad med citron 14 Chili con korv 21 Cinnamon beach 16 Citron- och ingefärste 15 Citronkräm 14 Citronmarmelad 14 Citronpickles 15 Citronsoppa 14 Citrus- och morotssallad 15 Elinas kolasås 9 Falukorvslåda 31 Fetaost- och grönsakslasagne 25 Fläskkorv med gräddkokt fänkål 21 Fruktsallad med keso 31 Bufféköket 19 Mat i backen 26 Gelé med pepparrot 7 Grantonic 6 Gratinerad ostkaka med sylt 9 Grillad lax 6 Gröna squashbåtar 34 Hallonvinägersås 16 Halstrade varma mackor 29 Hälsingeostkaka 9 Iste 15 Isterband med kapris & betor 21 Klyftpotatis 7 Mammas dressing 7 Mammas persikokyckling 16 Mandelkakor 31 Mias räkceviche 16 Vinnartips 33 Max 500 kcal 34 Minipizzor 27 Osso buco 34 Paella på 30 minuter 22 Pepparsås 7 Potatistortilla med lingon 29 Purjolökssoppa 29 Roséns spätta 34 Soppa från Korea 34 Soppgryta å la chorizo 34 Stekt falukorv med rödlök 20 Strömming med rompotatis 23 Svenssons kaviarsnurror 6 Tunnbrödsrulle med korv & lök 20 Tunnbrödssnacks 6 Wokade grönsaker 29 T> C C P Chefredaktör : Tony Wallin I I ' j " I r— Redaktion, tel : 08-728230 0 Redaktion, adress : Box 6630 , 113 8 4 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons , tel : 021-19400 0 Annons , adress : Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort : 033-474 7 9 0 Övriga frågor: 020-8 3 3 3 3 3 (vardagar 9-16 ) Prenumeration: 021-19460 2 Pris: 22 0 kr/helår Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktionssekreterare: Anna Gidgård Kock: Jacob Gray Redaktionsassistent: Richard Carlsson Annonssäljare: Glenn Braun 021-19425 6 Redaktionsråd : Eva Buren, Irene Falkbrink Norrman , Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg , Nina Tarukoski, Marie Lindgren Produktion : ICA förlaget A B Repro : done, Västerås fåffi Tryckeri : Roto-Smeets, Holland
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40