Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Snabbt & lättlagat Max AV BIRGITTA R
ASMUSSON (ICA PROVKOK) FOTO ARNE ADLER RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FÖR 4 PORTIONER 500 kcal Måndag : Soppgryta ä la chorizo Skala och skär z morötte r i tärningar. Skölj och strimla i purjolök. Lägg det i en kastrull. Tillsätt 2 dl gröna linser. Häll på 5 dl grönsaksbuljong. Krydda med 1 msk paprikapulver, 1 msk tomatpuré , 1 krm svartpeppar och 1/2 tsk salt. Låt kok a under lock i ca 15 minuter. Dela 3 chorizokorvar i bitar. Lägg dem i grytan. Koka i ca 5 minuter. Garnera med bladpersilja. Servera med lantbröd. Tisdag: Gröna squashbåtar Dela 2 stora squash mitt itu på längden. Gröp ut det mesta av innehållet med en stor sked. Tärna inkråmet. Lägg squashhalvorna i en lätt oljad ugnssäker form. Ställ in dem ca 15 minuter i ugnen, 200°c Skala och hacka 1 gul lök. Fräs den i 1 msk margarin några minuter utan att den får färg. Skölj och kärna ur 1 grön pap - rika. Tärna den och 3 tomater. Lägg ner grönsaker och inkråm från squashen i grytan. Krydda med 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk chilisås, 1 krm peppa r och 1/2 tsk salt. Låt röran koka i ca 5 minuter på medelvärme. Ta squashen ur ugnen. Höj värmen till 2 50°c Fyll squashhalvorna med grönsaksröran och strö över 1-2 dl riven ost, gärna lagrad. Gratinera i 8-10 minuter. Servera med bröd och blandad sallad. Onsdag : Roséns spätta Koka ca 280 g pasta enligt förpackningens anvisning. Nä r ca 5 minuter återstår, tillsätt 1 paket frysta (otinade) gröna bönor å ca 300 g. Blanda 1 dl ströbröd , 1 tsk salt, 1 tsk lätt krossad rosépeppar och 1 tsk rivet citronskal på en tallrik. Vänd 500 g fiskfilé, te x spätta, i blandningen. Hetta upp en panna med 1-2 msk olja. Stek fisken ett par minuter per sida. Mixa 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta, 2 msk riven parmesanost och 1 msk olivolja. Späd med 1/2 dl vatten . Smaka av med salt och peppar. Låt pastan rinna av. Häll tillbaka i grytan och rör ner basilikasåsen. Hetta upp . Servera gärna med riven parmesan. Torsdag: Soppa från Korea Skölj, kärna ur och strimla 1 gul och 1 orange paprika . Skölj och dela 1/2 gurka . Kärna ur gurkhalvorna och skär sedan i skivor. Skölj och strimla 1/2 vitkålshuvud, ca 500 g. Blanda allt det gröna i en gryta stor nog för soppkök . Krydda med 1 tsk salt, 1 msk färskriven ingefära, 2 tsk chilipeppar (pulver) och häll på 1 liter vatten. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Smaka av med 2 msk vitvinsvinäger. Servera soppan med rostade bröd - tärningar. Servera gärna en fruktsallad som dessert. Fredag: Osso buco Bryn 1 kg kalvlägg i skivor i 1 msk olja i en stekpanna . Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg över köt - tet i en gryta. Skala 1 gul lök, 2 morötte r och 1 klyfta rotselleri. Skölj 1 bit purjolök (ca 15 cm) . Skär grönsakerna i skivor. Lägg grönsakerna över köttet . Häll på 2 dl vitt vin, 1 dl vatten och 1 burk hela tomate r (ca 400 g). Krydda med 1-2 krossade vitlöksklyftor, 1 kvist timjan, 1 lagerblad, 1/2 msk grovhackad basilika. Sjud under lock på svag värme ca 1 timme. Servera med pasta .
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40