Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 ANNA S CURR Y AV ANN A GIDGÅR D FOTO
PER MAGNU S PERSSO N NYTTIGT MED KETCHUP! Ketchupen kan vara på väg in från kylan. De senaste rönen säger att ketchup, som gjorts med samma recept i 125 år, innehåller ämnet lykopen, som enligt vissa studier minskar risken för cancer och hjärtkärlsjukdomar. Lykopenet är det pigment som ger tomaten dess röda färg, men det är också en antioxidant som skyddar kroppen från fria radikaler. MAMMAS KYCKLING MED PERSIKOR Maria Lindh skickade in recept på en fantastiskt god rätt, som har gått i arv från hennes mamma. Lite nya saker har tillkommit på senare tid: spiskummin och rostade pinjenötskärnor exempelvis. Tidigare var det också en hel kyckling som man delade, nu är det lårfilé. Blanda 2 msk vetemjöl med 1 -2 krm chilipeppar, 1 msk spiskummin och 3 msk curry. Lägg i 900 g kycklinglårfiléer och skaka om rejält. Bryn bitarna i margarin. Lägg över i en gryta. Häll i spadet från 1 burk delade persikor eller aprikoser (420 g), tillsätt ev lite vatten. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Låt puttra i 15-20 minuter och tillsätt sedan 3 dl grädde eller créme fraiche och låt småputtra lite till. Smaka av med salt, balsamvinäger och ev peppar. Garnera med persikohalvoma. Strö över Ifte rostade pinjenötskärnor. Servera med ris och en grönsallad. Maria Lindh, Stockholm APROPÅ ALLA SNITSIGA KAFFEDRINKAR I NR 11... »Mitt bästa kaffetips är: En stor kopp kaffe utan något till i, i skogen på en stubbe.« Jonas Dahlström, Malmö VINNARDRINK MED GRÄDDE PÅ TOPPEN Thomas Lidberg vann SM i after-dinner cocktail med denna sötsak: Cinnamon beach, en drink som egentligen är en dessert. Servera den som den är eller som del av en Grand dessert. Obs! det ska vara små mängder. Gör så här: Blanda 2/3 licor 43 och 1 /3 cointreau (det ska bara bli som en liten shot i ett likörglas). Sila den gärna med is för att få den riktigt kall. Lättvispa grädde och blanda med kanel. Toppa med ett tunt lager av grädden ovanpå likören. www.norsklax.nu Laxfakta, flera lockande recept med lax, såser och tillbehör, tips på dryck till laxen. www.friggs.se Inspireras av en massa gröna recept Eller gör en personlig hälsoprofil. HALLONVINÄGERSÅS En annorlunda sås för den som vill ha en smakbrytare till ett god köttbit har jag fått från Göran Nilsson i Dalsjöfors. Smörfräs 1 dl hallon och 1 finhackad schalottenlök med 1/2 tsk timjan. Häll på 4 dl köttbuljong (tärning + vatten) och 112 dl hallonvinäger. Låt koka ihop i ca 15 minuter. Häll på 21/2 dl grädde och låt koka ytterligare. Smaka av med salt, peppar och lite, lite socker. Sila såsen (pressa bären mot silen). Göran Nilsson, Dalsjöfors MI AS RÄKCEVICH E En jättegod rätt att servera som del av en buffé eller med rostat bröd som förrätt. Skala 1 kg räkor. Blanda med juicen från 2 pressade citroner och 1 pressad lime, 2-3 tsk sambal oelek, 1 hackad, liten gul lök, 1 -2 finhackade vitlöksklyftor, 1 kruka grovt hackad koriander. Smaka av med salt. I stället för sambal kan man använda 1 finhackad chilifrukt. Låt stå 1 timme i kyl före servering, men låt det inte dra alltför länge, då blir räkorna sega. Mia Uddgren i Gustavsberg Skriv till Annas Curry, Box 6630,11384 Stockholm / anna.gidgard@forlaget.ica.se
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40