Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Bjud pä en klassiker i ny tappning S
TEKT STRÖMMING MED ROMPOTATIS FÖR 4 PERSONER 700-800 g strömmingsfilé rågmjöl till panering 800 g potatis 2 dl matlagningsyoghurt 50 g röd stenbitsrom 1/2 kruka dill salt, peppar, ev socker 1 msk olja + 1 msk smör GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av. 2. Blanda yoghurt och stenbitsrom. Hacka dillen lätt och vänd ner i yoghurten. Skiva potatisen i 112 cm tjocka skivor och vänd försiktigt ner den i yoghurtsåsen. Smaka av med nymalen svartpeppar, ca 3 krm salt och ev lite socker. 3. Lägg ut strömmingsflundrorna på arbetsbänken. Salta och peppra dem generöst. Lägg ihop filéerna, två och två, med köttsidorna mot varandra. Vänd dem i rågmjöl. 4. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna. Bryn strömmingen i 2 minuter på varje sida. 5. Lägg upp yoghurtpotatisen på tallrikar och toppa dem med den nystekta strömmingen. Gamera gärna med dill och en citronklyfta. Tips! Flundrorna kan med fördel smaksättas med en sträng rökt tubkaviar eller ett tunt lager dijonsenap. Potatissalladen kan också smaksättas med lite riven pepparrot. Tillagning: 30-40 minuter Energi: * * Fett: ** * Fibrer: • • FÖR ALLA? Innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår. Ändra så här till glutenfritt: panera i glutenfritt ströbröd, grov mjölmix eller exempelvis hirsflingor i stället för rågmjölet Mjölkfritt: laga en potatissallad med olja, vinäger och lite fransk senap i stället för med matlagningsyoghurt Stek i enbart olja. DRYCKESTIPS: Ljus lager med medelstor beska eller torrt vitt vin: Krönen Pilsener, Tyskland (nr 1303,13:40 kr/50 cl, 4,8 %) . 2000 Lenz Moser Griiner Veltliner, Österrike (nr 2922, 72 kr). DUKNINGSTIPS: En enkel kuvertdukning där tallrikar med olika former kombineras på ett oväntat sätt Dekorera servetten med tex sa I via blad. de håller sig fina i trädgården hela vintern.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40