Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 _JCÖKE T O Överraska med en snabblag
ad paella PÄELLA PÄ 30 MINUTER FÖR 4- 6 PERSONER 400 g kycklingfilé 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1/2 chilifrukt, med fröfäste kvar 1 påse saffran (1/2 g) 5 dl långkornig t ris 2 msk konc kycklingfond 1 liter vatten 250 g fryst grönsaksblandning, tex med majs, ärter och paprika 200 g skalade räkor 360 g musslor i lake 360 g surimi i lake 1/2 dl olivolja att steka i GÖR SÅ HÄR: 1. Skär filén i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och hacka lök, vitlök och chilifrukt. 2. Hetta upp en stor kastrull/gryta med olivolja Bryn kycklingbitarna runt om. 3. Lägg i lök, vitlök, chilifrukt och låt fräsa med i någon minut och blanda sedan ner ris och saffran. Salta och peppra. Rör om ordentligt och låt saffranet blandas ut med alla ingredienser. 4. Häll på fond och vatten. Koka försiktigt med lock i ca 25 minuter. 5. Stäng av värmen och blanda ner grönsaksblandning, räkor, musslor samt surimi och låt alltsammans vila i 5 minuter. 6. Fluffa till paellan med en träsked och ställ sedan fram på bordet tillsammans med sallad och bröd. Servera gärna med lite yoghurtsås. Tillagning: 40 minuter Energi: * * Fett: ** * Fibrer: * FÖR ALLA? Innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. Ändra så här till mjölkfritt: använd buljongtärning utan mjölk, i stället för kycklingfonden om den innehåller mjölk och uteslut yoghurtsåsen. Äggfritt: välj tex kräftstjärtar i lake i stället för surimi. DRYCKESTIPS: Rosé eller torrt vitt vin: 2000 Santa Digna Cabernet Sauvigon Rosé, Chile (nr 6723, 69 kr). 2000 Muga. Rioja (nr 2719,80 kr). DUKNINGSTIPS: Duka en buffé på mitten av bordet som alla når. Det ser vackert ut och är bekvämt då alla kan ta maten direkt ur grytan/kastrullen. Ha ett färgtema. Här har vi valt grönt i olika toner och med olika former. En enkel servettbrytning ger extra festkänsla och tar bara några minuter.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40