Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Lättlagad lasagne som passar många r
f" FETAGRAT1NERAD GRONSAKSLASAGNE FÖR 4- 6 PERSONER 12 lasagneplattor 2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor 2 stora gröna paprikor 250 g champinjoner 1 burk krossade tomater å 400 g 1 krm socker 2 msk olivolja att steka i 150 g fetaost BECHAMELSÅS: 2-3 msk smör 3/4 dl vetemjöl 7-8 dl mjölk salt, nymalen peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200 °C. Börja med bechamelsåsen. 2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Vispa, i omgångar, ner mjölken. Vispa sönder ev klumpar. Låt såsen småputtra på låg värme i 5-10 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar. 3. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Dela och kärna ur paprikan. Skär i fyrkanter, ca 1 x1 cm. 4. Hetta upp olivolja i en vid kastrull/traktörpanna. Fräs grönsakerna i ca 5 minuter tills de blivit mjuka. Häll på krossade tomater och socker. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. 5. Täck bottnen i en ugnssäker form med ett generöst lager bechamelsås. Lägg på ett lager lasagneplattor, täck med ett tunt lager sås. Fördela sedan hälften av grönsaksblandningen över. 6. Upprepa proceduren med plattor, bechamelsås, grönsaksblandning och lägg till sist på ett avslutande lager med plattor. Häll över resterande bechamelsås och avsluta med att smula över fetaosten. 7. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 25-30 minuter. 8. Sätt ugnen på grill, högsta värme. Låt lasagnen stå inne i ytterligare 3-4 minuter för att ge osten lite extra färg. 9. Låt gärna lasagnen svalna i 10 minuter. Bjud en fräsch sallad och gott bröd därtill. Tillagning: 30 minuter Energi: * * Fett: ** * Fibrer: * * FÖR ALLA? Innehåller gluten och mjölk, och även ägg kan förekomma. Ändra så här till glutenfritt: välj lasagneplattor utan gluten. Red béchamelsåsen med majsstärkelse i stället för med vetemjöl. Äggfritt: välj lasagneplattor utan ägg. DRYCKESTIPS: Rött italienskt vin: 1997 Salice Salentino. Apulien (nr 7570,63 kr) 2000 Canaletto Primitivo, Apulien (nr 32367,69 kr) DUKNINGSTIPS: Milda färger i såväl tyg som porslin som matchar och lyfter fram maten.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40