Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 ISTERBAND SPECIAL MED KAPRIS OCH BET
OR Skär ett snitt tvärs över 4 isterband. Dra av skinnet och grovhacka innanmätet. Stek ca 400 g fryst, tärnad potatis i 2 msk olja tills den blivit mjuk och ev fått fin färg. Finhacka 2 gula lökar och låt fräsa med ett par minuter. Salta och peppra. Lägg över potatisen på ett fat. Stek isterbandshacket i 5 minuter. Rör om då och då. Blanda i stekpotatisen, 1/2 dl kapris samt 1 dl grovhackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med stekt ägg. Servera med inlagda rödbetor. Isterband Det finns torkade och rökta isterband. De tillverkas av nöt- och griskött, fett, potatis eller potatismjöl samt ris- och/eller korngryn. Isterbandets syrliga smak kommer från mjölksyra. Att de kallas för småländska beror på att det funnits många isterbandsmakare där. Ursprungligen var isterbanden torkade och lätt mjölksyrejästa. Idag är de nästan uteslutande lättrökta, vilket är en enklare och billigare process. Den rökta, syrliga smaken kompletteras med en aning sötma från ris- eller korngrynen. Tillagningssätten av isterband är många - de är tacksamma att experimentera med. Salsiccia Detta är en vitlökskryddad fläskkorv som förekommer rikligt i hela Italien. I de södra delarna är den lite mer pikant i smaken än den mer neutrala i norr. Salsiccia passar att steka eller grilla. CHILI CON KORV Koka ris till 4 personer. Skala och grovhacka 2 gula lökar. Skär 6 salsicciakorvar, ca 600 g, i vardera 4-6 bitar. Bryn dem med löken i en stor kastrull/traktörpanna med 2 msk olivolja. Skölj av 2 burkar kidneybönor å 400 g och tillsätt dem. Häll i 500 g passerade tomater, 1 msk chipotlepaste eller 1/2 dl barbequesås och 1/2-1 dl sweet chilisås. Salta, peppra och låt småputtra i ca 10 minuter. Servera i djupa skålar tillsammans med nachips och gärna avokadoskivor. FLÄSKKORV MED GRADDKOKT FANKAL Skär 2 fänkålsstånd, ca 450 g, i klyftor och skär bort rotfästet. Koka fänkålen mjuk i lättsaltat vatten, 7-8 minuter. Ta upp med hålslev - spara vattnet. Låt fänkålsbitarna rinna av. Lägg ner ca 600 g fläskkorv (rå) i det varma fänkålsvattnet. Sjud i ca 30 minuter. Vänd korven efter halva tiden. Blanda 2 dl matlagningsgrädde med 1/2 msk maizenaredning i en kastrull. Koka upp. Vänd ner fänkålen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner lite grovskuren gräslök. Lägg upp den gräddkokta fänkålen på tallrikar med fläskkorven. Severa gärna med kokt potatis och en klick senap. Tips! Riktig snabbmat blir det med färdigkokt fläskkorv, den behöver bara värmas i ca 15 minuter.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40