Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 KLASSISK LÖJROMSENTRÉ FÖ R 6 PERSONE
R 300 g löj - eller laxrom 2 rödlökar 6 skivor vitt formbröd 2 dl créme fraiche GÖ R SÅ HÄR : l.Tina rommen, låt den ev rinna av i en mycket tät sil. 2. Skala och hacka löken mycket fint. 3. Rosta brödskivorna. Kantskär och dela dem i trekanter. 4. Servera rommen i en liten äggkopp, t ex som här i Nobelservisen eller på en liten assiett med tillbehören runt om. Den som vill lyxa till det ytterligare kan med fördel garnera med en dillvippa och en citronskiva. OXFILÉ MED TAGLIATELLE & RÖDVINSSÅS FÖ R 6 PERSONE R 1 kg oxfilé, helst mittbit salt, peppar TA G LIATELLE G RÖ N SAKER : 40 0 g tagliatelle, gärna i olika färger 2 stora morötter 40 0 g champinjoner 1 schalottenlök 1 tsk olja, gärna tryfFelolja 1 msk vetemjöl 3 msk vitt portvin 2 dl créme fraiche salt, peppar RÖDVINSSÅS : 3 dl rött vin Vi dl vatten 4 msk kalvfond (flaska) 2 lagerblad 1 tsk brun farin 10 vitpepparkorn 2 schalottenlökar 1 msk smör 1 tsk maizena + 2 msk rött vin till redning GÖ R S Å HÄR : 1. BÖRJA ME D SÅSEN . Koka upp vin, vatten och kalvfond med lagerblad, farin och vitpeppar. Låt koka i 3 minuter. 2. Ta såsen från värmen och låt kryddorna dra i ca 15 minuter. 3. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smöret utan att den tar färg. Sila såsen över lökfräset. Red med maizenan utrörd i rött vin. Koka upp, varmhåll till servering. 4. Sätt ugnen på i25 °c . 5. TAGLIATELLE G RÖNSAKER . Skär fina band av moroten
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44