Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 ASIATISK SOPPGRYTA FÖR 6 PERSONER 1 p
urjolök 2 morötter 2 rödlökar 800 g potatis 1-2 msk go d curry olivolja 3 dl kokosmjölk IV2 liter kycklingbuljong 2 tsk fankålsfrön 1 bit färsk ingefära, ca 3x 3 cm V2 dl farskpressad lime- eller citronsaft färsk koriander och fisksås, tex 11.1m plaa SVAMP- OCH OSTMACKA FÖR 6 PERSONER 1 liter blandad svamp IV2 msk smör 2 schalottenlökar IV2 msk vetemjöl IV2 dl kycklingbuljong V2 dl créme fraiche salt och peppar 100 g ädelost 8 skivor vitt bröd GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på grill, ca 25O 0 C. 2. Fräs svampen i smör. Finhacka löken och lägg i den. Låt löken bli genomskinlig. 3. Pudra över mjölet. Häll på buljong och låt koka in. 4. Rör ner creme fraiche, låt koka upp. Krydda med salt och peppar. 5. Smula ner osten och rör så att den smälter. 6. Lägg ihop brödskivorna med fyllning emellan. Pensla yttersidorna med lite smör. 7. Gratinera mackorna på båda sidorna i ugnen under grillelementet. Servera med t ex grönsallad och en god vinägrett. KYCKLINGDUMPLINGS: 4 skinnfria kycklingbröst, ca 500 g 3 vitlöksklyftor 1 msk grovhackad, färsk koriander 1 msk grovhackad, färsk mynta IV2 msk maizena 2 tsk fisksås, t ex nam plaa GÖR SÅ HÄR: 1. DUMPLINGS. Skär kycklingbrösten i mindre bitar. Ställ i kylen i 30 minuter. 2. Kör samtliga ingredienser till en färs i matberedare. Ställ kallt i kylen. 3. SOPPA. Skala och skiva purjolöken. Riv morötterna och finhacka rödlökarna. Skala och tärna potatisen. 4. Bryn alltsammans lätt med currvn i olivolja i en stor kastrull. 5. Häll i kokosmjölk, buljong och fänkålsfrön. 6. Riv ingefäran och tillsätt även den. Låt puttra i ca 20 minuter. Rör om i grytan då och då. 7. Rulla färsen till små runda bollar. Lägg dem i soppan och låt koka sakta i ca 5 minuter. Tillsätt citrussaften, färsk koriander och fisksås efter smak. Buffé u/1998
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44