Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38 MÅNDAG: Risottofyllda lökar (4 port)
L L I G A V E C K A N Billiga veckan från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kosta r max 15 krono r per portion . Fle r billiga rätter hittar du på www.ica.se Skala 2- 4 stora lökar. Förväll dem i lättsaltat kokande vatten ca 5 minuter. Dela lökarna och gröp ur det mesta ur halvorna. Ställ dem i en ugnssäker form. Hacka det urtagna lökköttet. Fräs löken och 2 dl matris i 1-2 msk matfett några minuter. Tillsätt 6 dl buljong av tärning. Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm svartpeppar, 1/2 tsk salt, 1 dl riven parmesanost och ca 1 dl hackad persilja. Rör om och fyll lökhalvorna med risotto. Strö på ca 1 dl riven parmesanost. Häll lite buljong i formen. Gratinera i 22s°c ca 10 minuter. Servera med bröd och ev sallad. Eller med rökt skinka för den som vill ha kött till. TISDAG : Stekt fiskfilé med grönsakspuffar (4 on) P Skala och grovriv med matberedarens rivskiva eller för hand 2 morötter, 2 potatisar, 1 palsternacka och 1 zucchini (som inte behöver skalas). Blanda det rivna med 2 ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppar och 1-2 msk hackad gräslök. Smält 1-2 msk margarin i en stekpanna. Klicka i smet med en sked och bred ut till plättar. Stek dem gulbruna på båda sidor. Panera ca 500 g torskfilé med ströbröd blandat med 1 tsk salt och 1/2 tsk krossad citronpeppar. Stek fisken guldgul pä bada sidor. Senera med puffarna och en klick matlagningsyoghurt. ONSDAG: Kaprisbiffar med rivigt mos (4 port) Smula 2 skivor vitt bröd i en bunke. Tillsätt i dl vatten. Låt stå att dra ca 5 minuter. Rör ner 400 g biandfärs, 1 tsk salt, 1 ägg, 2 tsk fransk senap, 1 msk kapris och 1/2 dl hackad persilja. Forma till biffar. Skala ca 800 g potatis (6-7 st). Skär i bitar. Skala ca 400 g rotselleri och skär i bitar. Koka potatis och selleri tillsammans i lätt saltat vatten ca 15 minuter. Stek biffarna gulbruna pä båda sidor i 11/2 msk matfett. Häll vattnet av potatisen. Mixa till mos. Späd med 1/2 dl mjölk. Smaka av med salt och peppar. Sen era med en blandad sallad. TORSDAG ' Körvel- och potatissoppa (4 port) Skala och hacka i gul lök. Skala ca 500 g potatis och skär i bitar. Låt dessa fräsa tillsammans med löken i 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Häll på 1 liter buljong på tärning. Låt koka under lock ca 1 o minuter. Vispa luftigt med mixerstav eller stålvisp till fin en massa. Smaka av med 1/2 msk pressad citronsaft, ca 1/2 msk riven ingefära, salt, peppar och 1/2 dl hackad körvel eller 1 tsk torkad. Runda av med 1/2 dl creme fraiche. Servera soppan med gratinerade ostbaguetter. FREDAG : Krabbfyllda kycklingfiléer (4 port) Av Birgitta Rasmusson , chef för ICA Provkök Foto : Ken t Jardhammar Skär en ganska djup ficka i 4 kycklingfiléer. Blanda samman 1 smulad skiva vitt bröd, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk rosmarin, 1/2 tsk salvia, 1 liten hackad rödlök och 1/2 dl hackad persilja. Bind ihop med 1 dl kesella gourmet. Fyll fickorna med massan och fäst ihop med trästickor. Värm 1-2 msk olja i en stekpanna. Stek filéerna runt om. Salta och peppra. Tillsätt ev buljong i pannan och låt eftersteka ca 15 minuter. Sen r era med klyftpotatis, blandad sallad och överbliven fyllning som tillbehör.
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44