Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Skri v elle r e-poitaa Adress: Buffé
/annas curry e-oost Box 6630,113 84 Stockholm fax: 08-72823 37 e-post: anna.gidgard@publ.ica.se Kokboken från The River Cafe var stilbildande när den kom på engelska för flera år sedan. Nu har den kommit på svenska och blir tillgänglig även för alla som inte kunnat köpa den utomlands och inte velat laga på engelska. Idag känns den inte lika speciell, men visst är det ett bra sätt att närma sig det italienska köket. Här får man det rustika kökets recept, där de rätta råvarorna är a och o. Tårtkala s p å eftermiddaga r Varje vardagseftermiddag dukas det upp en härlig kondisbuffé på Café Opera i Stockholm. Där hittar du små nygräddade wienerbröd, hemgjord glass och mousse, bärflan och små tarteletter. Oscar ll:s tårta är självskriven. För 75 kronor plockar man så mycket godsaker man vill. Te, kaffe eller varm choklad ingår. Du som vill ha sockerfritt - ring före så får du en specialtallrik. Tid: helgfria vardagar, 14.30-16.00. Gratängtips Finrivet limeskal som man strör ovanpå potatisgratängen ger fräsch smak. Lite olivolja och parmesan i är också gott. J9L kW tipset Webbadresser med anknytning till mat och dryck. Självklart kan vi inte ta ansvar för att alla recept är riktiga. www.dukfi.se Presentatören hjälper dig att hitta presenter till olika personlighetstyper; kanske finns i bekantskapskretsen Trendiga Tommy, FormFia, KöksKalle, VinkännarWerner... Högtidsbevakaren är en annan tjänst. Skriv in personer vars bemärkelsedagar du inte vill glömma så får du ett mail som påminnelse när dagen närmar sig. www.ica.se Varje vecka ett nytt festtips under rubriken Veckans fest. 16 fm. God chokladmousse Lotta Under i Stockholm har skickat in ett recept på vit chokladmousse. Den är väldigt enkel att göra, och blir mycket god. Lite söt, men samtidigt syrlig. Gör så här: Vispa 2 dl grädde. Smält 150 g vit choklad på svag värme i vattenbad. Vispa 1 ägg och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner 1 dl kesella gourmet och sist grädden. Häll upp moussen i ca 8 små glas och låt stå i kylen i ca 1 timme. Kan serveras med färska bär. Kul bord Enkelt sätt att få dukningen lite roligare: vik servetterna olika till killar och tjejer för att visa placering. Fö r dessertälskar e Jag trodde att det var ytterligare en bok bara för soffbordet. Men ack så fel jag hade. Förutom en inspirationskälla och njutning (bilderna är fantastiska, det smakar om varje sida), så är det här faktiskt en grundbok för alla oss älskare av desserter. Jan Hedh besitter en oerhörd kunskap. Han gör chokladlöv, -rullar, -spån, solfjädrar och -spagetti, fruktchips, nougatine och maränger. Och det ser inte ens svårt ut! Ska man våga sig på en créme brulée med passionsfrukt kanske... Desserter, av Jan Hedh och Klas Andersson (foto). FOTO: PEPE NILSSON & JOEL WAREUS Nötig pannkaka! Ett jättebra tips har kommit in från Annsofi Wegmann i Huddinge. Hon brukar blanda 2-4 msk jordnötssmör i sin vanliga pannkakssmet. Det fungerar utmärkt att servera de fräsiga pannkakorna som dessert med en kula vaniljglass till. Ringla lite lönnsirap över och strö på hackade jordnötter. Passar extra bra som avslutning på en asiatisk måltid. Gör som Annsofi, och skicka in ditt bästa tips så får du också boken The River Cafe som tack! ps ! I stället för att köpa bara en sorts vin till middagsbjudningen, köp flera olika sorter och passa på att ha en spon - tan vinprovning under kvällen. Buffé 11/1998
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44