Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 ROSTAD ANANAS MED RUSSIN FÖR 2 PERSO
NER 1 liten ananas V2 msk smält smör 1 msk socker IV2 dl pressad apelsinsaft V2 dl russin, gärna gula 1 dl ljus rom V2 dl Galliano 2 msk créme fraiche GÖR SÅ HÄR: l.Sätt ugnen på i75°c. 2. Skala ananasen. Dela i fyra klyftor. Skär bort mittstocken. Dela tvärs över i mindre bitar. 3. Lägg ananasbitarna i en ugnssäker form. Pensla med smör. Strö socker ovanpå. 4. Blanda apelsinsaft med russin, rom och Galliano. Slå detta runt ananasbitarna. Baka i ugnen i 30-40 minuter. 5. Vispa créme fraichen till fast konsistens. Klicka den på ananasen, servera med såsen och gärna ett biscottikex. Crister Svantesson Yrke: Köksmästare på Gamla Stans Bryggeri i Stockholm. Bakgrund: En av grundarna av legendariska restaurang Johanna i Göteborg. Bjuder: Gärna en kvinna som gör mig nyfiken. Dryck: Alltid champagne som inledning. Mat: Något lätt och fräscht. ÅNGAD LUTFISK MED ÄRTSÅS FÖR 2 PERSONER 500-60 0 g väl urvattnad lutfisk i portionsbitar 4 skivor bacon 1 schalottenlök P/2 dl kycklingbuljong 1 dl vispgrädde 4 msk gröna ärter 1 msk smör salt och peppar 1 msk riven pepparrot kryddpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på i75°c. 2. Lägg lutfisken i en ugnssäker form. Täck med smörpapper. 3. Ugnskoka lutfisken i ca 30 minuter. 4. Lägg baconskivorna på ett hushållspapper i en form. Ställ in i ugnen tills skivorna är knapriga. Låt svalna. 5. Finhacka löken och fräs den utan att den får färg. Buffé n/1998 6. Slå på kycklingbuljongen. Låt koka i ca 5 minuter. 7. Tillsätt grädden och låt koka i ytterligare 5-7 minuter. 8. Lägg ärterna och lite smör i en mixer. Häll i såsen. Mixa slätt. Smaksätt med salt och peppar. Sila såsen. Den som vill ha tjock sås får reda den. Servera luftfisken med grön sås, baconchipsen och riven pepparrot. Strö gärna lite nymald kryddpeppar ovanpå. INKÖPSSTÄLLEN: Mattallrikar, ljusstake, stol och Aalto-vas från Nordiska Galleriet, tel 08-442 83 60, bestick Georg Jensen Silver, 0861185 22, glas NK Glas & Porslin, tel 08-762 8542, skål Design House 08-611 8442, duk Classic Home Collection, tel 08-762 89 85, gul klänning och silverfärgad kjol från Thalia, tel 08-6605430. 2 3
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44