Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 MUS SEUÖRAM FÖ R 2 PERSONE R 500 g f
ärska musslor 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör 1 dl vitt vin 1 dl vispgrädde V2 påse saffran å Vi g 1 msk smör salt och peppar TOMATSALLAD : 1 tomat några blad basilika V2 liten gul lök några droppar vinäger salt, vitpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs detta i en stor kastrull, utan att det får färg, i lite smör. 2. Skölj och skrubba musslorna. Lägg dem i kastrullen och slå över vinet. Låt koka under lock tills musslorna öppnar sig. 3. Ta upp musslorna och låt vätskan koka i ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt grädde och saffran och låt koka några minuter till. 4. Rör ner smöret och krydda med salt och peppar. 5. Mixa krämen. 6. Ta ut de kokta musslorna ur skalen och fördela dem i två portionsskålar. Häll på såsen. 7. Skålla tomaten och lägg den sedan i kallt vatten. Dra loss skinnet. Kärna ur och tärna tomatköttet. 8. Finhacka basilika och lök och blanda med tomaten. Smaksätt med aningen vinäger, salt och peppar. Lägg en liten sked i varje skål. 9. Servera gärna med rostade brödstavar, som smorts in med lite vitlök och olivolja.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44