Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Tre matkassar, tre länder & många gä
ster Samlas kring spisen och låt gästerna vara med och laga maten. Det blir en bra start på festen. Och dela på notan så kan många bjudas. Vi är hemma hos Erik och Pernilla. Det är en mörk och blåsig fredagkväll. En kväll som gjord för fest. Förväntansfulla gäster drar med sig löv och lite novemberkyla in i farstun. Ljusen är tända och vinet är uppkorkat. Men det doftar inte mat som man väntar sig. Ännu. När gästerna kommer får de reda på att de ska laga mat tillsammans. Alla får varsitt glas "matlagningsvin" i handen, och Henrik som håller i festen berättar om kvällens uppläggning. Han delar in gästerna i lag om tre, fyra i varje, och dc får varsin kasse med ingredienser och recept. fortsättning på sid 28 WA j LKABOUT SOU P FÖ R I O PERSONE R 1 stor gul lök 1 morot 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 1 kg aubergine 5 msk olivolja 1V4 liter grönsaksbuljong 4 msk finhackad färsk basilika 100 g parmesan 4 dl vispgrädde 4 msk halvtorr sherry salt, svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och grovhacka lök, morot och vitlök. Grovhacka selleri och aubergine. 2. Fräs grönsakerna i olivolja i en kastrull. Häll på buljongen och låt sjuda ca 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3. Tillsätt basilikan och kör allt slätt i mixer. 4. Riv parmesanosten. Rör ner grädde, sherry och hälften av osten. 5. Garnera med resten av osten och gärna lite basilika vid serveringen. •
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44