Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 fortsättning från sid 27 Förväntan b
landas med en lätt stress. Snart är alla sysselsatta med att skölja, hacka, fräsa... Skratten har inte riktigt kommit igång än, för nu är det koncentration och kreativitet som gäller. "Är det så här man ska gröpa ur apelsinerna? ... Vi har ingen vitlök i vår påse ... Ska vi ta all aubergine?" Erik och Pernilla har ett medelstort villakök, så visst är det lite trångt emellanåt. Men det är faktiskt just det som är charmen. Alla knuffas och bråkar lite, och ju mer alla slappnar av, desto mer skratt och bus "stör" arbetet. Nu doftar det av vitlök och och brynt kyckling i köket. Nyrepade färska örter sprider sin arom. Och mixern går varm. Henrik har varit med och ordnat en liknande fest tidigare. Under mellandagarna för några år sedan bestämde sig Henrik och Erik för ett okonventionellt grepp. De var 20 "ensamma själar" som inte hade något planerat för nyårsaftonen - varför inte dra ihop hela gänget och laga mat tillsammans? -Jag står för köket så står ni för käket, sa Erik. Kvällen före nyårsaftonen satt Henrik hemma hos Erik och planerade. Henrik har alltid tvekt om att laga mat, så att skriva en meny kändes roligt. På nyårsaftonens förmiddag åkte de och handlade ingredienser till sex rätter, och väl hemma packade de sex påsar och klistrade sedan recepten på påsarna. En förstekock utsågs i varje lag, och eftersom det var nyårsafton och upplagt för en lång kväll, bestämdes att ytterligare en uppgift var att presentera en historia bakom rätten. Antingen påhittad eller sann. Det var en hel del otroliga historier som berättades vid middagsbordet. Och ikväll gör alltså Henrik om succén, bara i lite mindre skala. Den här gången med en trerätters meny och med lite färre gäster. Och han kan återigen konstatera att det här sättet att ha fest är ett säkert kort. Det vet ju alla; de flesta roliga fester slutar ju ändå i köket. GLAS & PORSLIN : Porslin: Arabias Teerna. Glas: Älghult.
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44