Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Njut av de sista höstdagarna De rikt
igt skimrande, kylfriska höstdagarna kan vara få, och det gäller att fånga dem i flykten! Slå dig till ro en stund vid husknuten. Gör en fest med en matig macka i de svagt värmande solstrålarna. Plocka in utemöblerna, ställ undan fisksumpen och ta tillvara de sista äpplena. Dubbla mackor Mackor som är precis lika goda att äta kalla som varma. Med mackorna väl inslagna i folie kan de värmas vid en öppen brasa eller ovanpå en kolgrill. Med tillgång till el värms mackorna enkelt i våffeljärn, smörgåsgrill eller ugn. Mättande utemat Ett riktigt utflyktsmål som mättar hela dagen gör man lätt med tunnbröd eller tortillas. Fyll med strimlad sallad, kall eller varm färsröra och rejält med riven smakrik ost. Extra matig blir färsröran om man blandar den med en burk vita bönor. FARSRORA FÖ R 4-6 PERSONE R 1 purjolök 1 gul lök 400 g nötfärs 1 msk olja 1-2 tsk curry 1 krm svartpeppar tsk salt KAVIARFAVORITEN FÖ R I PERSO N 2 skivor vitt eller grovt formbröd 1-2 msk mjukost 1 tsk kaviar 1 tsk hackad gräslök eller dill GÖ R SÅ HÄR : 1. Bre rikligt med mjukost på båda brödskivorna. 2. Spritsa kaviaren på mjukosten och strö på gräslök eller dill. 3. Lägg samman bröden och tryck till lätt. 4. Förpacka dubbelmackan väl i folie eller plastfilm. CROQUE MONSIEUR FÖ R I PERSO N 2 skivor vitt formbröd smör eller margarin fransk senap 1-2 skivor skinka 1-2 skivor prästost GÖ R SÅ HÄR : 1. Bre matfett på båda brödskivorna. 2. Fördela senapen i ett lagom tjockt lager över den ena brödskivan. 3. Lägg på skinka, ost och till sist den andra brödskivan med matfettet in mot fyllningen. 4. Tryck till och förpacka dubbelmackan väl i folie eller plastfilm. 18 DUBBEL PIZZAMACKA FÖ R I PERSO N 2 skivor vitt formbröd 1 tsk tomatpuré 1 krm oregano 2- 3 skivor salamikorv 1-2 skivor prästost GÖ R SÅ HÄR : 1. Bre matfett på båda brödskivorna. 2. Fördela tomatpurén jämnt över den ena brödskivan. 3. Strö på oregano. 4. Lägg på salami, ost och till sist den andra brödskivan med matfettet in mot fyllningen. 5. Tryck till helt lätt och förpacka mackan väl i folie eller plastfilm. Bilden bredvid: Det är varmare ute än inne, bara man hittar en läplats vid stugknuten. Bilden ovan: Passa på och gör höstens vackraste dekoration! Fläta en enkel krans av vissnade humlerankor och förgyll den som här med årets sista björnbärskart, eller stick in några vackra höstlöv och kottar. A V ELISABET H EKSTRAN D HEMMINGSKSO N EOTO : HAN S B ERIKSSO N Buffé 11/199 8 MATIGA MIDDAG SRULX/AR FÖ R 4-5 PERSONE R 4- 6 stora tunnbröd eller tortillas 1 stor klyfta isbergssallad 1 sats färsröra P/2-2 dl smakrik ost GÖ R SÅ HÄR : 1. Lägg bröden på ett plant underlag. 2. Strimla isbergssalladen och lägg den mitt på bröden. 3. Skeda på färsröran och strö över ost. 4. Rulla eller vik samman bröden och förpacka dem i folie eller plastfilm. 2 msk fransk senap 1-2 msk soja 1 msk maizena + 1 dl vatten 1 burk vita bönor å 40 0 g GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och hacka den gula löken. 2. Brvn färsen tillsammans med curry i oljan i en gryta. 3. Tillsätt löken och smaksätt med svartpeppar, salt, senap och soja. Låt alltsammans fräsa tills löken mjuknar. 4. Strö över lite maizena och häll på vattnet. Rör om. 5. Låt röran sjuda under lock 15-20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt ev mer vatten. 6. Rör ner bönorna när några minuter återstår. 7. Kyl grytan snabbt om den ska sparas och serveras kall.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44