Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Fle r festtips ! Om alla i gänget är
väldigt matkunniga så kan man göra en egen variant av kockduellen. Varje lag får en påse med ingredienser, men inget recept. Då är det verkligen upp till varje lags uppfinningsförmåga att laga en god rätt av det som finns i påsen. Det finns en annan variant på festligt matlagningsknvtis där värden eller värdinnan inte ska behöva gå i konkurs. Gästerna går ihop i lag och köper med sig ingredienser i en påse till festen. Sedan lagar man ändå mat tillsammans i köket, och det blir en överraskning för alla andra vad man ska bjuda på. Är det tiden som tryter för värden finns det en tredje variant. Alla inblandade som kommer på festen får ett fax eller telefonsamtal där de får reda pä vilka ingredienser just de ska ta med sig till festen, så att värden slipper handla. Väl där lagar alla mat tillsammans efter recept som värden tillhandahåller. Vill man så kan man se till att de olika rätterna har sitt ursprung i olika länder. Här startar middagen med en soppa från Australien. Walkabout får symbolisera den avslappnade stämningen som råder i kväll - i Australien går man på Walkabouter titt som tätt, de kan vara från en dag till tio år! En het thailändsk kveklingrätt med mango står för värmen, och den kubanska glassbomben är en kylande dessert. BOMBA ORANGA DE CUBA Eftersom den bär rätten behöver vara i frysen i ett par timmar så är det bra om det laget blir klara ganska fort och kan sätta in den i frysen. FÖ R I O PERSONE R 10 apelsiner 1 burk krossad ananas, ca 400 g 2 äggulor 1 liter god vaniljglass 4 msk rom 1 vaniljstång florsocker färsk mynta GÖ R S Å HÄR : 1. Tvätta apelsinerna, skär av toppen och gröp ur dem med hjälp av en kniv och en sked. Pressa ca 2 dl saft ur fruktköttet. 2. Låt ananasen rinna av i en sil. 3. Mixa glassen med apelsinsaft, ananaskross, äggulor och rom. 4. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i smeten. 5. Fördela smeten i apelsinskalen och ställ dem ett par timmar i frysen att stelna. 6. Pudra över florsocker och garnera med färska myntablad innan servering. Tips ! Lite finrivet apelsinskal förhöjer apelsinsmaken i glassen.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44