Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 WEDHOL/MS IAJTFISKSUFFEÉ FÖR 2 PERSO
NER 2 Vi dl kokt, rensad lutfisk 2 msk smör 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 3 ä g g 1 tsk salt, 1 krm peppar smör och ströbröd KAVIARSÅS: 1 msk mjöl 2 msk smör 3 dl vispgrädde ca 3 msk orökt kaviar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C . 2 . SUFFLEN. Fräs smör och mjöl. Späd till en tjock smet med grädde och mjölk. Låt koka i ca 5 minuter. Låt svalna. 3 . Separera äggulorna från vitorna. Rör ner äggulorna, en i taget. Fortsätt röra i några minuter. Blanda i fisken. Salta och peppra. 4 . Smörj och bröa en liten suffléform med raka kanter. 5. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll därefter smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. 6. SÅSEN: Fräs mjölet i smöret. Slå på grädden och låt puttra i ca 5 minuter. Den som vill vara lite "nyttigare" tar hälften grädde och hälften mjölk. 7. Rör i kaviaren. Smaka dig fram. Om du vill ha mer sälta, rör i lite mer kaviar. Servera såsen till sufflén. Färsk sparris passar bra till detta. Tips! För att få fisken riktigt fast och fin i köttet så ska den ligga i iskallt vatten i minst 1 2 timmar. Därefter läggs den i en panna i ugnen och kokas i sitt eget spad. GRÄDDPUDDING MED BALSAMSÅS FÖR 2 PERSONER 3 dl vispgrädde 1 tsk hel kardemumma 1 msk socker 1 gelatinblad BALSAMSÅS: V2 dl russin 1-2 msk balsamvinäger 1 dl björnbär + några till garnering 1-2 msk honung GÖR SÅ HÄR: 1. BÖRJA MED SÅSEN. Lägg russinen i vinägern. Låt stå och dra i minst 6 timmar. 2. Mixa russin, vinäger, björnbär och honung. 3 . Koka upp grädde, kardeBufFé 11/199 8 mumma och socker. Låt stå på svag värme i ca 10 minuter. Sila grädden. 4. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp det och smält det sedan i grädden. 5. Häll upp i portionsformar. Låt stå kallt i minst 5 timmar, kan förberedas dagen före serveringen. 6. När det är dags för servering, ställ formarna i ljummet vatten, så blir de lättare att stjälpa upp. Garnera med några björnbär och gärna ett par jordgubbar. Ringla sås runt om och njut. 2 5
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44