Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 UNDERBARA HÖSTSMAKER Tommy är inte d
en som förhäver sig över sin matlagning, men smulpajen ovan beskriver han som »världens godaste«! Det är lätt att hålla med… VÄRLDENS GODASTE ÄPPELSMULPAJ Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman. krämigt stomp och rostade päron a fänkålen och betorna först. Koka stompet under tiden. Höj ugnspäronen svalnar. För ytterligare planeringstips se ICA.se/buffe. KRÄMIGT STOMP Stompet kan lätt göras till ett fluffigt mos med lite extra grädde. FÖR 6 PERSONER 600 g potatis 600 g jordärtskockor 125 g smör 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk salt GÖR SÅ HÄR: 1.Skala potatis och skockor. Skär potatisen i mindre bitar om de är stora, eftersom de har längre koktid än skockorna. 2.Koka potatis och skockor i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter. Häll av och låt ånga av. 3.Tillsätt smör, grädde och mjölk. Stöt till ett grovt mos med en potatisstöt. Krydda med 1 tsk salt. ROSTADE PÄRON I stället för gelé bjuds de söta päronen som tillbehör. FÖR 6 PERSONER 3 päron (ca 500 g) 1 tsk fänkålsfrön 1 msk flytande honung 1 tsk repad timjan och/eller några hela mjuka kvistar 3 msk smör GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 250°C. 2.Stöt fänkålsfröna i en mortel. 3.Dela, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. 4.Ringla över honungen. Strö över stötta fänkålsfrön och timjan. Klicka på smöret. 5. Tillaga päronen mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–10 minuter. Låt svalna 10 minuter före servering. FÖR 6 PERSONER ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen SMUL 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt vispad grädde, vaniljsås eller glass till servering FÖR ALLA? Sotad laxcarpaccio med höstprimörer (recept sid 8). Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ostalternativ. Världens godaste äppelsmulpaj. Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix i stället för vetemjöl och havregryn (rent havre Semper eller Carlshamn). Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och bjud med laktosfri grädde eller glass. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och bjud med t ex mjölkfri gräddersättning. Fri från ägg om grädde eller äggfri glass bjuds till serveringen. BUFFÉ 9 • 2 01 1 11 GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt. 3.Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter. 4.Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40