Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Testlagat Betyg DANIEL Rustik macka
med mild och fi n pepparrotskräm. Hittade ett jättetrevligt franskt levainbröd som gick att skära i stora cka3,8 BOOKMAKER-TOAST MED PEPPAROTSKRÄM OCH FRASIGA LÖKRINGAR En maffig macka med stekt biff. När crème fraichen vispas med elvisp blir den först lös, men fortsätt vispa, efter några minuter blir den härligt fluffig och fast. FÖR 4 PERSONER 4 skivor biff (à 150 g) 4 tomater 1 gul lök ca 2 msk majsstärkelse (Maizena) och rejäla skivor. För min del var stektiden på biff en i längsta laget. Som den grillgalning jag är provade jag att ersätta salladen med grillad röd och gul paprika, rödlök och små färskpotatisar. I stället för biff hamnade underbar lammrostbiff på gallret – och så rostad lök som topping för enkelhetens skull. 1 dl matolja 2 dl crème fraiche 2 msk pepparrot från tub 2 msk grillkrydda, gärna av typ cajun 4 rejäla skivor lantbröd, gärna med surdeg olja, smör salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skär tomaterna i skivor, ställ åt sidan. 2.Skala och skär löken i så tunna skivor som möjligt. Lägg ut dem på en tallrik. Pudra löken med majsstärkelsen och blanda runt. 3.Hetta upp oljan i en mindre kastrull till ca 180°C. Kontrollera temperaturen med en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på ca 1 minut. 4.Lägg i lökringarna och låt fritera under omrörning tills de blivit krispiga och gyllenbruna. Låt rinna av på hushållpapper. 5. Vispa crème fraiche, pepparrot och 1/2 tsk salt med elvisp i en bunke några minuter, den ska bli riktigt fast. Ställ i kylen. 6.Krydda biffarna runt om med grillkryddan. Stek dem i 1 msk olja och 1 msk smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ett par minuter. 7.Bred lite smör på brödskivorna och lägg dem med smörsidan ner i en stekpanna, stek någon minut på varje sida. 8.Lägg upp brödskivorna på tallrikar. Fördela tomatskivorna på bröden. Krydda med salt och peppar. Ringla lite olivolja över tomaterna. 9.Skär köttet i skivor och fördela över tomatskivorna. Klicka på pepparrotskrämen och toppa med de krispiga lökringarna. Servera med en morots- och grönsallad. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd och kontrollera innehållet i grillkryddan. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i grillkryddan och brödet. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme, stek i enbart olja och kontrollera innehållet i grillkryddan och brödet. Gör äggfri: kontrollera brödet. 4,6 ANNA: Ugnsbakade stora potatisklyftor och en stor sallad Betyg med senapsvinägrett kompletterade bra. Betyg 4,0 SAMANTHA: Jag blev förälskad i pepparrotskrämen – vispad crème fraiche var en ny bekantskap för mig. BUFFÉ 9 • 2 01 1 31 Fredagsfest
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40