Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 »Det är något visst med att laga paj
på alldeles nyupptagen lök.« LÖK- OCH TOMATPAJ Fräs löken långsamt så att de söta smakerna kommer fram. GER 6–8 BITAR BOTTEN 150 g kallt smör 5 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten FYLLNING 3 rödlökar (ca 300 g) 2 gula lökar (ca 200 g) 2 vitlöksklyftor 1 tsk timjan 2 tomater 150 g riven cheddarost 4 ägg 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde smör salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skär smöret i mindre bitar. Blanda samman mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. 2.Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter. 18 BUFFÉ 9 • 2 01 1 3.Sätt ugnen på 175°C. 4.Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 20 minuter. 5. Skala, halvera och skär röd och gul lök i skivor. Skala och finhacka vitlöken. 6.Fräs röd och gul lök mjuka i 2 msk smör ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 5 minuter. Krydda lökfräset med timjan, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. 7.Skär tomaterna i skivor. 8.Lägg lökfräset i pajskalet. Strö över osten. Lägg på tomatskivorna. 9.Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt mjölk och grädde. Häll stanningen över pajen. 10.Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter, tills äggstanningen har stannat. FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Använd laktosfri mjölk och grädde.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40