Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Betyg 3,5 MUSTIG LINS- OCH KOKOSSOPP
A MED RÄKSALSA En värmande soppa som passar för höstiga dagar. Späd med lite mer vatten om den känns tjock. FÖR 4–6 PERSONER 2 1/2 dl torkade röda linser 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 1/2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk malen ingefära 1,2 liter vatten 3 msk konc kycklingfond 1 burk kokosmjölk (400 ml) 3–4 msk färskpressad limejuice olja salt, peppar RÄKSALSA 200–300 g skalade räkor 1 tomat 1 kruka koriander GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och hacka lök, vitlök och morot. Dela, kärna ur och strimla chilin. Fräs lök, vitlök, morot och chili i 2 msk olja i en stor kastrull ca 4 minuter. Tillsätt spiskummin och ingefära, låt fräsa med någon minut. 2.Skölj linserna i en sil. Tillsätt linserna i kastrullen och häll på vatten och fond. Låt koka ca 25 minuter med lock. 3.Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer. 4.Häll tillbaka soppan i kastrullen om du använt matberedare. Rör ner kokosmjölk och limejuice. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. 5. Räksalsa: Skär tomaterna i cmstora bitar. Hacka koriandern. Blanda räkorna med tomat och koriander. Häll soppan i skålar och toppa med räksalsan. Servera gärna med ett frasigt bröd. FÖR ALLA? Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden. »Härligt med räksalsan – koriander är en favorit!« ANNA A Härligt med räksalsan – koriander är en favorit! Andra gången soppan skulle lagas bestod smakjuryn av 20 elever på estetprogrammet på skolan jag jobbar på. Tom och Simon, två gitarrkillar, hjälpte till i köket. Vi smakade av med kajennpeppar för mer hetta och så lite crème fraiche för att runda av. Omdömena varierade från »goda aromer« och »vegetarisk tom ka gai-soppa« till »kryddstark och god« och »mystisk smak på salsan«. 4,0 DANIEL: Thailändska vibbar! Rev ner limeskalet i soppan Betyg också – fräscht! 30 BUFFÉ 9 • 2 01 1 Betyg 3,6 SAMANTHA: God konsistens på soppan. Men jag kör hellre på persilja än koriander i salsan. Vardagsgott
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40