Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Quick & Easy Tips! Till vardags kan
det vara gott med ett glas vin. Häll då genast upp det som inte kommer att konsumeras i en liten flaska så att den fylls till brädden, skruva på korken genast. Ställ kallt. På så sätt håller sig vinet gott längre. Vintips! Rött vin: 1998 Cigala Syrah/ Grenache. Frankrike (nr 2139, 64 kr), eller 2000 Patagön Syrah, Argentina (nr 6514, 66 kr). Rekvisita: Tallrikar Höganäs NK glas & porslin. Bestick Asplund. Vas och saltkar Konsthantverkarna. Flaska Skruf Room. FRUKTPALETT Färsk frukt med en god sorbet är ofta en perfekt avslutning på en middag. Med lite fantasi kan man göra något läckert, enkelt och njutningsfullt för ögat. Nästan som på krogen, fast hemma. Tärna blandade fruktsorter och lägg upp på skedar tillsammans med fruktsorbet. VI har använt en härlig hallonsorbet, men det går även bra med t ex ananas, citron, mango och svarta vinbär. BIFF MED STEKTA ROTFRUKTSSTAVAR FÖR 4 PERSONER 4 skivor utskuren biff å 150 g 500 g palsternackor (stora) 500 g morötter (stora) 2 tsk rosmarin 2 vitlöksklyftor 2 msk rivet citronskal olivolja och smör till stekning sa IL peppar GÖR SÄ HÄR: LSätt ugnen på 175°C. 2. Skala rotfrukterna och kapa dem i ändarna så att de är lika långa. Dela på längden och skär till stavar. 3. Bryn stavarna på alla sidor i olja i en het stekpanna. 4. Salta och peppra. Pressa över vitlök, strö över rosmarin och citronrasp. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 15-20 minuter. 5. Salta och peppra biffarna. Stek dem i smör i en het stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp biff och grönsaker på varma tallrikar och servera gärna med champinjonröra, se tips, och/ eller en snabblagad sås. För alla? Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men välj enbart olja till stekningen och uteslut champinjonröran så kan även den med mjölkproblem njuta. Tips! Champinjonröra Skiva tunt ca 100 g champinjoner. Rör ihop 3 msk créme fraiche, 2 tsk fransk senap samt ca 2 msk finhackad persilja och blanda med champinjonerna. Salta och peppra. Servera till biffen. Purjoband. Ta en halv purjolök och skär till långa remsor av den ljusa delen. Koka upp lite lättsaltat vatten och doppa ner remsorna i ca 30 sekunder. Ta upp och kyl snabbt av dem i kallt vatten. Lägg ut remsorna på arbetsbänken. Lägg en bunt av blandade rotfruktsstavar i början av varje remsa och rulla in dem. Snyggt! På fredagskvällen ka iske middagsvinet korkas upp redan under matlagningen. Förhoppningsvis är det \om andra vardagskvällar. inte lika stressigt då Titta: Det här är mat som passar perfekt med ett gott rött vin; såväl champinjoner som rotfrukter och nötkött är »vinvänliga«. På fredagskvällar brukar vi unna oss lite extra gott, och då blir det ett dyrare kött. Och jag tar hellre en mindre köttbit för att ha råd med ett dyrare och godare kött. Jacob: Något som jag kan rekommendera till den här rätten är rostad vitlök.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40