Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 Quick & Easy ESPRESSO MED HASSELNÖTSL
IKÖR OCH GLASS Ett hett desserttips som knappast kan bli enklare. Lägg upp vaniljglasskulor i snygga skålar. Servera tillsammans med 1 shot hasselnötslikör och 1 shot espresso eller starkt kaffe. Häll kaffet och likören över glassen och ät genast! För alla? Espresso med hasselnötslikör och glass innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. Dukning: En grön sallad blir extra trevlig om den serveras i portionsskål. Ställ fram olja, vinäger, salt och peppar. De mörka färgerna i porslinet och blomman ger ett raffinerat intryck. Och en enkel orkidé... Rekvisita: Träskålar NK classic home. Karaff Skruf Room. Tallrik Höganäs NK glas & porslin. BACONUNDADE FÄRSRULLAR MED POTATI STIM BAL FÖR 4 PERSONER/CA 20 RULLAR 400 g biandfärs 1 dl mjölk 1 dl ströbröd 1 msk ljus sirap 1 tsk gula senapsfrön 1/2 gul lök 1 ägg 1 paket bacon, 140 g 800 g potatis matolja att steka i 250 g fryst haricots verts 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta salt peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Rör ihop mjölk, ströbröd, sirap och senapsfrö. 3. Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg på svag värme ett par minuter tills den blivit mjuk och genomskinlig. 4. Tillsätt löken i ströbrödsblandningen. 8 5. Blanda köttfärsen med ägg- och ströbrödsblandnmgen. Blanda väl tills färsen blivit fast och smidig. Smaksätt med salt och peppar. 6. Dela baconskivorna på mitten. Lägg ut dem på skärbrädan. Forma färsen med fuktiga händer till avlånga korvar, storlek som en prinskorv. Lägg färsrullarna på baconskivorna och linda in dem. 7. Bryn rullarna i en het stekpanna tills de fått fin färg runt om. Lägg över dem i en ugnssäker form. Efterstek i ca 10 minuter i ugnen. 8. Tvätta potatisen och strimla den på fina skivan i matberedaren. Eller riv potatisen med långa drag, så att du får strimlor, på rivjärnet. 9. Stek potatisstrimlorna till fin färg, lite i taget, i olja i en het stekpanna. Rör om då och då så att inte potatisen klibbar ihop. Smaka av med salt och peppar. 10. Häll grädden i en kastrull och låt den koka ihop några minuter. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar. 11. Dela bönorna grovt och lägg ner dem i kastrullen med grädden. Låt koka i ett par minuter. 12. Skeda upp bönorna på varma tallrikar. Arrangera färsrullama ovanpå. Avsluta med att lägga en snygg hög av de stekta potatisstrimlorna. För alla? Baconlmdade färsrullar med potatistimbal innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: använd glutenfritt ströbröd. PO-fiber eller Fibrex. Mjölkfri: uteslut mjölken och använd vatten eller öl till färsen. Välj mjölkfritt ströbröd. Uteslut grädden och koka bönorna i vatten i stället. Äggfri: välj äggfntt ströbröd och uteslut ägget i färsen. Tina: Sallad med vinägrett tycker jag passar till de flesta rätter. Vill man göra det lite extra festligt serverar man salladen i portionsskälar och ställer fram olja och vinäger på bordet. Och tänk pä: kall sallad pä varm tallrik är ingen hit. Vintips! Robust rött vin: 1999 Domaine Lalande Merlot, Frankrike (nr 22130, 59 kr).
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40