Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 A nnås Skicka brev, fax eller e-post
till Annas Curry Box 6630 11384 Stockholm Fax:08-7282337 anna.gidgard@forlaget.ica.se CA irry FOTO PEPE NILSSON & ANNA AKHTAR Jag nämnde i ett tidigare nummer att man kan göra pajdeg med kokt potatis för att få den både saftigare och magrare. Flera läsare har hört av sig och vill ha ett recept I Mat för liv och lust (Bonniers) finns ett bra. Pajdegen är lättarbetad, har låg fetthalt och blir jättegod, säger författarna. Fyllningen till pajskalet kan varieras. 4 PORTIONER Sätt ugnen på 200°C. Riv 2 kokta kalla potatisar (ca 150 g) och blanda med 50 g margarin, 1 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl. Lättast går det med fingertopparna. Klä en pajform med degen. Förgrädda i ca 10 minuter. Glutenfri pajdeg (4 portioner) får man genom att blanda 2 dl glutenfri mjölmix med fibrer med 2 kokta, kalla potatisar och 1 / 2 dl flytande margarin. Gör precis som med den andra pajdegen. Läsartips: MEXFISK Lägg ett tinat torskblock i en ugnssäker form och pressa över rejält med citron. Hacka en liten lök och strö ut över fisken. Vispa 2 dl grädde och blanda det med 1 dl mild naturell yoghurt. Häll i en halv påse tacomix. Salta lätt. Häll över såsen på fisken och riv ost över. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter i 225°C. (Om man gör dem i portionsformar går det fortare.) Servera med pressad potatis och sallad. Till fest kan man tillsätta skalade räkor i såsen. Asa Lindh i Arboga Tips! Gör mexfisken i portionsformar till var och en. Det är bara fint om det är olika formar, men de ska rymma ungefär lika mycket så att de blir klara samtidigt (form Rörstrand) Röksmak utan rök När du gravar fisk. exempelvis lax, tillsätt även någon matsked te med röksmak, lapsang souchong. Skrapa av allt när gravningen är klar. Fisken smakar rökt! Tips från Anders i Marsliden Roligare ris Att servera maten lite roligare, även till vardags, är varken dyrt eller svårt Nästa gång du serverar ris, gör som på restaurang. Fyll en kopp med kokt ris och stjälp upp på tallriken. Det är verkligen inte svårt Om du häller lite gurkmeja i vattnet blir riset gult! Det fungerar även i pastavattnet Bra att veta Lättcréme fraiche (bade Arias och Yoplaits), ca 15 °/o fett, är kokbar och kan därmed användas till soppor, gratänger och grytor. Nu finns även en extra lätt créme fraiche pä 8 °/o fett (Yoplait) som går att koka. Chokladfigurer Smält blockchoklad i vattenbad. Gör en spritspåse genom att forma ett ark bakplåtspapper till en smal strut Spntsa ut hjärtan, stjärnor eller bokstäver pä ett bakplatspapper. Sätt ev dit silverkulor eller strössel. Låt svalna. Spntsa ganska tjockt så att de inte bryts när man tar loss dem. Gamera vardagsdesserten, doptårtan eller bröllopstårtan. (glas Uttala) MAGER PAJDEG MED POTATIS Låna några blommor från azalean eller saintpaulian och lägg att flyta i vatten. Färga först vattnet i vasen med karamellfärg. (vas Store) Chips-tips Chips behöver inte vara av potatis. Prova de här olika varianterna. göra egna chips är ett enkelt sätt att imponera! PAR MESAN CHIPS 1 5-2 0 CHIPS Sätt ugnen på 150°C. Riv ca 80 g parmesanost fint. Lägg teskedsstora högar av riven ost på en plåt och sprid ut tunt. Ställ in i ugnen, 5-7 minuter eller tills det bubblar guldbrunt. Ta ut chipsen ur ugnen och forma dem över en träkavel. Så fort de har kallnat, förvara i burk med lock. Servera till ett glas vin före middagen eller i sallad. ROTFRUKTSCHIPS 2 palsternackor 2 rödbetor 2 sötpotatisar 3 dl olja Skala först rotfrukterna. Skär tunna skivor med potatisskalaren. Fritera skivorna lätt i omgångar. Lägg chipsen på hushållspapper och låt oljan rinna av. Servera som alternativ till vanliga chips, i sallad eller soppa. Att
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40