Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Quick & Easy OST & CHUTNEY MED ENDIVE
& KALKON FÖR 4 PERSONER/CA 8 STYCKEN Blanda 50 g riven stark cheddarost med 1 dl mild mango chutney samt 2 msk finhackad persilja. Skala av de fina bladen från 1 endive. Täck den kupade delen av bladen med tunna, halverade skivor rökt kalkon. Avsluta med att skeda på ca 2 tsk av ostblandningen på varje endiveblad. Lägg upp på fat. Quick & Easy KARAMELLÄPPLEN MED VAN IU YOGHURT FÖR 4 PERSON För alla? Lyxbricka för en innehåller gluten, ägg och mjölk. Ändra så här till glutenfri: välj glutenfritt bröd och se upp om crabfishpinnar ingår i den färdiga skagenröran, eftersom de kan innehålla vetemjöl. Mjölkfri: laga skagenröran med äkta majonnäs, uteslut osten och gräddfilsdippen. Välj mjölkfritt bröd. Servera en avokadohalva i stället för osten. Aggfri: uteslut skagenröran och ät räkorna naturella, plus en klick créme fraiche med chilismak till. Välj äggfritt bröd. För alla? Skagenröra innehåller inte gluten eller mjölk. Ägg ingår. Tina: l stället för grönsaksstavarna kan man göra en grönsaksröra på finhackad och urkärnad tomat, paprika och gurka samt finhackad rödlök. Blanda vinäger, olja och dijonsenap. Vänd ner grönsaksröran i vinägretten. Lägg detta pä bröd som steks i olivolja och vitlök, som en bruschetta. Vintips! Beaujolais: 1999 Brouilly Domaine de la Mötte (nr 5182, 89 kr). Eller cider: halvtora La Cidrale 4%, Frankrike (nr 1806,15,90 kr/33 cl). LYXBRICKA FOR EN Visst kan man ha det lite extra festligt även om man äter ensam. Varför inte göra en delikatessbricka. Välj dina plockfavoriter, jag har här valt ut mina. Det gäller att hitta sånt som säljs i små förpackningar. BRICKA FÖR 1 PERSON 1 liten burk skagenröra, eller gör egen, se recept 1 liten burk oliver 1 liten bit brieost 80 g tunt skivad parmaskinka 1 - 2 fräsiga minibaguetter morots- och gurkstavar med gräddfilsdipp (mix) GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg upp allt på en bricka och duka lite trevligt för dig själv. SKAGENRÖRA Klassiskt skagenrecept för dig som föredrar att göra den själv. FÖR 1 PERSON ca 10 stora skalade räkor, färska eller frysta 2-3 msk majonnäs 1/2 msk finhackad dill plus några små dillvippor till garneringen 1 citronklyfta 1 msk löj- eller stenbitsrom salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Grovhacka räkorna och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och vitpeppar samt några droppar pressad citronjuice. 2. Vänd ner den hackade dillen. Ställ svalt tills det är dags att äta. Dukning: Även om man äter på egen hand kan det vara trevligt att duka lite fin t Rekvisita: Lackbricka Svenskt tenn. Karaff littala, skål Höganäs, fat Rörstrand NK glas & porslin. Glas Små smulor (second hand). Glas Skruf Room. Olivskål Klara. En dessert värdig att ätas på en bistro de luxe i Paris. Skala och kärna ur 2 stora äpplen. Var försiktig så att du inte har sönder dem. Skär äpplena i ringar, ca 1 cm tjocka. Stek ringarna i ca 1 msk smör tills de fått fin färg på bägge sidor. Strö över 1 tsk kanel och 1/2 dl socker och låt det smälta för att sedan karamelliseras. Pressa över juicen från 1 citron, koka upp och rör om försiktigt. Servera äppelringarna varma tillsammans med vaniljyoghurt samt lite av karamellsåsen från stekpannan. För alla? Ost & chutney med endive & kalkon innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men ändra så här till mjölkfri: byt ut osten mot tofu eller liknande och smaksätt med lite sambal oelek. För alla? Karamelläpplen med vaniljyoghurt innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men ändra så här till mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör, uteslut yoghurten.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40