Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 Quick ét Easy BÖCKLING RÖRA PÅ HÅRT T
UNNBRÖD FÖR 4 PERSONER Rör ihop 1/2 burk kesella å 250 g med 100 g böcklingpastej. Tillsätt därefter 1/2 finhackad rödlök, 1/2 kruka finhackad persilja samt 1/2 finhackat äpple. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp röran på hårt tunnbröd och garnera gärna med små persiljekvistar och rädisor. Jacob: Genom att man skårar laxbiten och bara steker den med skinnsidan ner i pannan och sedan låter laxen bli klar i ugnen blir det lätt att lägga på fyllningen så att det ser snyggt ut. Tina: Färska fikon, parmaskinka och chévre (getost) är en lysande kombination som enkelt blir en läcker liten förrätt. Kan passa bra här före laxen. Fö r alla ? Böcklingröra på hårt tunnbröd innehåller gluten och mjölk, även ägg kan ingå i pastejen och brödet. RAK- & FARSKOSTFYLLD LAX MED SPENATPOTATIS FÖR 4 PERSONER 600 g potatis ca 500 g färsk laxfilé i bit skinnet kvar 200 g skalade räkor, eller 1 burk räkor i lag å 385 g 100 g färskost 1 äggula 1 kruka dill 1 paket fryst bladspenat, 250 g 1 vitlöksklyfta olivolja att steka i saft, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, sätt på ett lock och ställ åt sidan tills vidare. 2. Sätt ugnen på 175°C. Skär laxen i 4 lika delar. Dra bort ev ben. 3. Skär en djup skåra i varje laxbit, ända ner till skinnet. 4. Tina räkorna och pressa ur överflödig vätska. Grovhacka räkorna. Blanda dem med färskost och äggula. Finhacka hälften av dillen, rör ner den. Salta och peppra. 5. Fyll skårorna med räkblandningen. Bryn fiskbitarna, skinnsida ner, i en het stekpanna i 2-3 minuter. Ställ in pannan i ugnen och efterstek i ca 12 minuter. 6. Krama vätskan ur den tinade spenaten. Fräs spenaten i ca 1 msk olivolja i en het stekpanna. Pressa över vitlöken och smaka av med salt och peppar. Klyfta ner den varma potatisen med spenaten och blanda försiktigt. 7. Lägg en bädd av spenatpotatisen i mitten på varma tallrikar. Toppa med laxen och avsluta med att gamera med resterande dill. Fö r alla ? Innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. Ändra så här för att få mjölkfri: uteslut färskosten och ersätt den ev med tofu eller liknande mjölkfri produkt. Äggfri: uteslut äggulan. Dukning : E n servet t elle r kökshand - du k fungera r fin t so m tablet t Oc h blommo r direk t p å borde t bli r fint . T a gärn a någr a lång a kvistar , hä r ha r ja g val t kängurutas s (australiensisk) , me n de t gå r ocks å br a me d te x vide . Me d i s i vinkylare n ka n ma n kyl a ne r vine t p å ti o minute r - oc h de t gå r br a at t använd a e n vas . Me d bar a kall t vatte n ta r de t cirk a 2 0 minuter . Äve n röd a vine r ka n behöv a kyla s någo t - rumstemperature n ä r oft a betydlig t högr e ä n vinet s rekommenderad e temperatur . Rekvisita : tallri k Höga - näs , karaf f littala , N K gla s & porslin . Vin - oc h vattenglas , Skruf , Room . Tips ! O m ma n vil l snabb a p å matlagninge n ka n ma n klyft a potatise n för e kok - ninge n s å bli r koktide n kortare . Vintips ! Torr t vit t vin : 199 9 Santorin i Boutari , Greklan d (n r 2018 , 6 9 kr) , elle r 1999 Casa l d i Serra , Italie n (n r 12419 , 7 7 kr) .
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40