Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 SKUMMIG RÄKSOPPA Soppa är lätt att l
aga; det går snabbt och valmöjligheterna är många. Här har vi valt att göra en enkel räksoppa som passar utmärkt att servera som förrätt. Hoppa över de djupa tallrikarna och servera din soppa i en skål, eller varför inte i ett rejält glas eller temugg i klart glas. Gärna ert med öra eftersom glaset kan bli väldigt varmt. Välj mellan fyra tillbehör. Eller duka en liten bricka där gästerna själva kan förse sig. FÖR 4 PERSONER 500 g räkor med skal 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 bit rotselleri, ca 100 g 2 msk smör eller margarin 2 msk hummerfond 1 dl vatten 11/2 dl vitt vin 21/2 dl mellangrädde 1/2 krm kajennpeppar SKUM: 11/2 dl mjölk GÖR SÄ HÄR: 1. Skala räkorna och hacka dem grovt. 2. Skala och finhacka lök och vitlök. 3. Skala och fintärna rotsellerin. 4. Smält matfettet i en kastrull. Fräs lök, vitlök och selleri mjukt utan att det tar färg. 5. Tillsätt hummerfond, vatten, vin, grädde och kajennpeppar. Låt allt koka samman i ca 5 minuter. 6. Vänd ner räkorna. 7. Koka upp mjölken och vispa den med en elvisp tills du får skum. Toppa soppan med det vid servering. Servera gärna soppan med något av tillbehören, se tips! Tips!! DiUltopfumigj Etrv ktficfc dMtnppärvai sätter smak aw ost och dH pä soppan. Gar utmärkt att «ört>ereda odhi föjrwrai svalt Om du vriH kan du också lägg» en Ken Mfcfc toppung i ett §tet g/Las och placera bredtad soppgtaset. * Blanda samman 2SÖ g kesediai gpunmet, t dt fimhackadl dfllL skal av 11 bnefcuM samt pressad saft aw t / 2 tfmefrejfct i en skälL Föin#arai svalt tflls dU ska semreira den. Lägjgj som toppövgj pä soppan och saneera. För alla? Skummig räksoppa innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Dilltopping innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Örtparmesanflarn innehåller inte gluten. Mjölk ingår. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E1105. Långbröd innehåller gluten, och även mjölk och ägg kan förekomma. Byt landgångsbrödet till en sort som passar allergiker. Spett innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. MACKA Ett alternativ till den traditionella hamburgaren görs på kalkonbröst eller kycklingfilé. Ge färsen smak av örter och soltorkade tomater. En god ostkräm mellan grönsakerna och burgaren gör det lilla extra. Servera i en korg med ett olivprytt spett iTirm Snygga paket Ett hemligt lunchpaket till dina arbetskamrater eller kanske som en överraskning på buffébordet. VI slog in mackan i vanligt vitt smörgåspapper, knöt pappersband om och satte på en etikett. Vitt smörgåspapper och papperssnöre från Steriing finemballage. Adresslapp från Ordning och reda eller andra välsorterade pappersbutiker. Mättande och gott på lunchen: ett hemligt paket som innehåller en focaccia fylld med en frittata (bröd med omelett helt enkelt). Kan också serveras som en rolig detalj på en buffé. Eftersom vi gillar Italien och Medelhavet har vi gett rätten smak av såväl salami, oliver som rucolasallad. FOCACCIA ETT STORT BRÖD 50 g jäst 5 dl ljummet vatten 11 -12 dl vetemjöl 1 tsk salt olivolja 1 röd lök 2 msk gourmetsalt GÖR SÄ HÄR: 1. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den i lite av det ljumma vattnet och tillsätt därefter resterande mängd. 2. Häll i hälften av mjölet, tillsätt saltet och rör smidigt. 3. Tillsätt resterande mängd mjöl och knåda till en smidig deg. Om degen är kladdig kan man tillsätta lite mer mjöl. 4. Häll 2 msk olivolja i en bunke och rör runt degen i oljan. Täck över och låt jäsa på dragfri plats i ca 1 timme. 5. Skala och skiva löken tunt. 6. Smörj/olja in en långpanna. Lägg över den jästa degen i långpannan och tryck ut den så att den täcker hela ytan. 7. Pensla degen med olivolja, tryck ner lökringarna och strö över salt. 8. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225°C. 9. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. OrreJsirsr. raster -Jl iA zrr>i>r^hs,nr orr cifeis*' ofer. lA "AW.V... r r y o" 'J-. :\ ii-ji Ss'j' zs.rsx: :n oi'.'i" fjrt s- z'j"<:--' r r -Siteli csn -CYIJI. " rod.o,-. Kal/fers, -J/2 dl srrjå vi. tv tter 5-5 v:o fi.. ziir.itih i ski rjt saiim: yrc/i Liv,*..: 2 'y."s fel)&r rm-rysinr o*,", fris \ vs.ztr. mju..'_ l\y-. ihop i Lg; Au. -y. öJlsäii 'JV.:.. Liiyz. iA zzArriAzfiru^r r yn J'ubr R .um.u vr.'i=)i::i.'. y/> r z:^:.-.. Eisite Sh:>: 'jy _.- z>zi:>rizir.. /i.-' -y.ziAz-y d_'io=l, .1 'A mh:=n. ZJ=A yyv i jr-jyi. ster =fj nste i cl=s..% I* i^ .' v-. :-.: •. r ••. ':n sallad vz. oter. • z...:y-.:y. För alla? Focacciabrödet innehåller inte mjölk eller ägg. Gluten ingår. Frittata innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår. För alla? Burgare på nytt sätt innehåller gluten, ägg och mjölk. Ändra till mjölkfri: välj mjölkfritt bröd och stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Uteslut krämen med kesella och ost, välj i stället en klick äkta majonnäs. fl BURGARE PÄ NYTT SÄTT 4 STYCKEN 4 bröd, tex italienska ciabatta 400 g kalkonbröst/kycklingfilé 1/2 dl finhackade färska örter 4 marinerade soltorkade tomater 2 ägg 2 msk smör eller margarin 1 rödlök 2 stora tomater valfri sallad, tex ruccola 1/2 di gröna urkärnade oliver OSTKRÄM: 250 g kesella 100 g mosad chévre, feta eller lagrad ost, tex cheddar 1/2-1 msk pressad citronjuice GÖR SÅ HÄR: 1. Ansa och skär filén i mindre bitar. 2. Finhacka örterna och skär tomaterna i mindre bitar. 3. Lägg kött, örter, soltorkade tomater och knäck äggen i en matberedarskål. Krydda med lite salt och peppar. 4. Kör tills du har en smidig färs. Låt färsen vila lite. 5. Forma färsen till 4 burgare. Smält matfettet och stek burgarna till fin färg på båda sidor. 6. Vispa samman kesella med den ost du valt, smaksätt med lite pressad citronjuice. 7. Skala och skiva löken och skiva tomatema. Dela bröden på mitten, stek dem i en grillpanna och gör ev lite stekränder på locket. 8. Lägg samman burgarna. Låt allt hållas samman med en grillpinne rakt genom burgarna med ett par oliver på toppen.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40