Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 Quick & Ee>sy ROQUEFORTKRÄM MED SELLE
RI & VALNÖTTER FÖR 4 PERSONER Mosa 100 g roquefortost med en gaffel och rör ihop det med 2 msk créme fraiche och 1/2 dl finhackad gräslök till en jämn och krämig massa. Skär 2 skivor kavring eller något annat grovt bröd i trekanter. Klicka på ostkrämen, strö över några valnötskärnor och garnera med vackra stjälkselleriblad. Servera på små assietter som aptitretare. För alla? Roquef ort kräm med selleri & valnötter innehåller mjölk och gluten. Välj glutenfritt bröd vid celiaki och äggfritt vid ev äggallergi. Dukning: Även till vardags kan man lyxa till med en tygservett. Och en liten blomma till varje kuvert känns lite festligt. En löpare kan man välja i stället för en stor duk. Rekvisita: Tallrikar Höganäs NK glas & porslin. Vaser från Konsthantverkarna. Bestick Asplund. Servetter Himla Room. Löpare i linne från NK classic home . Tips 1! Det kan vara snyggt att göra timbale r av potatisen. Använd en kaffekopp eller en tom konservburk som du öppnat i bägge ändar. Vid det senare alternativet, ställ den tomma burken direkt på tallriken och fyll den med en lagom portion stekta potatisstrimlor. Lyft sedan bort burken och du har fått en perfekt timb a l. Tips 2! Ersätt potatisen med grovstrimlade rotfrukter, tex morot, palsternacka och rotselleri (använd gärna matberedarens grova skiva). Blanda med olivolja, salt, vitlök, rosmarin och rivet citronskal i en ugnssäker form. Stek strimlorna mjuka i 200°C. Tips! Restaurangsnygga »romägg« får du genom att forma en klick i handen med hjälp av en matsked. För den mot tummen. Jacob: För att våfflorna ska hålla sig fräsiga är det viktigt att de inte staplas på hög, det är inte hela världen om de får svalna lite. Eller gör som hemma hos oss, där ställer vi våffeljärnet mitt på bordet och hjälps åt med gräddningen. FRÄSVAFFLA MED RENSTEKSRÖRA Våfflor med jäst är fräsiga även sedan de svalnat något. Detta recept är mycket praktiskt eftersom du lätt kan göra våfflorna en stund 1 förväg utan att rädslas över att de ska bli mjuka och sladdnga. FÖR 4 PERSONER/CA 8 STYCKEN 4 dl mjölk 2 tsk torrjäst 3 dl vetemjöl 1 krm salt 100 g smör eller margarin 2 dl créme fraiche 1 liten rödlök 100 g rökt renkött eller rökt skinka 2-3 msk pepparrot (på tub) 1/2 dl finhackad gräslök 50 g röd stenbitsrom salt peppar GÖR SÅ HÄR: LVärm mjölken till ca 45°C. Blanda jästen med mjölet och saltet. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Låt smeten jäsa i rumsvärme i ca 30 minuter. 2. Smält matfettet och låt svalna något. Tillsätt matfettet i smeten. 3. Vispa créme fraichen ett par minuter tills den blivit fast. 4. Finhacka löken, fintärna rensteken och blanda ner den i créme fraichen tillsammans med pepparrot och gräslök. Smaka av med salt och peppar. 5. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj med matfett första omgången. Häll i ca 1 dl smet, bre ut den något och grädda våfflorna gyllene. Lägg ut dem var för sig på ett galler. 6. Servera våfflorna med en klick av rensteksröran och stenbitsrom på toppen. Ät genast! För alla? Innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår. Ändra så här till glutenfri: laga glutenfria våfflor eller bjud röran på en skiva rostat, glutenfritt bröd, på ett sallatsblad eller i en avokadohalva. Mjölkfri: uteslut våfflorna eller laga dem med någon mjölkfri ersättningsprodukt. Eller servera som ovan fast på mjölkfritt rostat bröd eller välj något av de andra förslagen.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40