Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Vårfräscht lördagsgott Italienskt me
d svenska smaker Duka vackert, smaksätt maten omsorgsfullt och lägg upp den lite snyggt med en dillvippa på toppen. Det behövs inte mycket förrän det märks att här har någon ansträngt sig lite extra. AV BERIT PAULSSON FOTO LARS PAULSSON Till kvällens fiskrätt har jag lagat en krämig, italiensk risotto med svenska smaker som pepparro t och dill. För att höja festfaktorn har jag ocksä rört ner några nyskalade räkor. Genom att välja arhorio- eller avorioris far man fram den rätta krämigheten pa risotton. Välj fisk efter tillgång och smak. Hä r bryner jag den först i stekpannan och låter den sedan steka färdigt i ugnen. Da blir den extra saftig. Som avslutning frestar vi med en glassdessert för espressoälskare. En smakrik sas och ett fräsigt strössel i vuxensmak att njuta till den färdigköpta glassen. FISK MED RÄKRISOTTO FÖR 4 PERSONER 600 g fiskfilé. tex torsk 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör RÄKRISOTTO: 1 gul lök 3-4 msk smör 2 dl arborio- eller avorioris 5-6 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 2 tsk nypressad citronjuice 500 g räkor med skal (200 g skalade) 2-3 msk riven pepparrot 1 dl hackad dill GÖR SÄ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Skala och hacka löken. Fräs den i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull. 2. Rör i riset, häll på hälften av vattnet och smula i buljongen. 3. Låt risotton koka på svag värme utan lock i ca 20 minuter. Rör ner citronjuicen och vattnet, lite i taget, under kokningen. 4. Skala räkorna. Krydda fisken med salt och peppar. Dela den i 4 portionsbitar, vik ihop filéerna om de är tunna. 5. Stek fisken i smör i en stekpanna någon minuter per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek dem färdigt i ugnen i 8-10 minuter beroende på tjocklek. 6. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det färdigt. Rör ner räkor, smörklickar, pepparrot och dill. Servera räkrisotton med fisken och gärna några lättstekta körsbärstomater. Toppa med extra pepparrot och dill. För alla? Fisk med räkrisotto innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men ändra så här till mjölkfri: stek lök och fisk i olja. kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen och använd mjölkfritt margarin i stället för smör till risotton. ESPRESSOGLASS FÖR 4 PERSONER 4 stora kulor god vaniljglass, ca 1/2 liter ev 1 msk konjak SÅS: 1 dl vatten 1 dl kakao 1 dl socker 2 tsk frystorkat espressopulver FRAS: 11/2 msk smör 1 dl havregryn 1 msk socker 1 tsk kakao 1/2-1 tsk frystorkat espressopulver GÖR SÄ HÄR: 1. Vispa ihop vatten, kakao och socker i en kastrull. Låt det koka någon minut. Vispa i kaffepulvret. 2. Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn, socker, kakao och kaffepulver. Häll ut det på en tallrik. 3. Häll såsen i 4 vackra glas. Lägg i glassen. Häll ev över lite konjak och strö över havrefraset.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40