Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 ROSETTFILÉ MED PEPPARROT Här får fil
én smak av pepparrot och lite senap. Utmärkt gott till risotton. Knyt rosetter som håller samman hela filén. FÖR 4 PERSONER 1 fläskfilé, ca 600 g 100 g cream cheese (färsk ost) 2-3 msk riven pepparrot 1 msk fransk senap 1 tsk saft 1 krm svartpeppar 2 msk smör eller margarin steksnöre GÖR SÅ HÄR: 1. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén. 2. Blanda samman ost, pepparrot och senap, klicka ut detta i filéns ficka. 3. Knyt rosetter med ca 1 1/2 cm mellanrum runt om hela filén. Mellan rosetterna skär man efter tillagning fina skivor. 4. Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra runt om filén. Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om. 5. Stek i ca 20 minuter i ugnens mitt. Ta ut och skär i fina skivor mellan snörena, ta bort snörena. ITALIENSK FYLLD FILÉ Spetten är enklare att göra än de ser ut. Man steker hela den baconlindade filén i ugnen med spetten i och skär den sedan i skivor. FÖR 4 PERSONER 1 fläskfilé, ca 600 g 6 skivor parmaskinka ca 75 g mozzarella- eller fetaost 5 marinerade soltorkade tomater 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 kruka färsk basilika 1 paket bacon å 140 g 2 msk smör eller margarin ca 12 grillspett i trä GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén. 2. Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Finhacka basilikan. 3. Salta och peppra i filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika. 4. Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200°C. 5. Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om. 6. Stick in grillspetten från ena långsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna. 7. Stek ca 20 minuter i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna. För alla? Italiensk fylld filé innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men ändra så här till mjölkfri: uteslut mozzarella och fetaost, samt bryn filén i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Rosettfilé innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra till äggfri: byt ut cream cheese mot tofuost eller liknande mjölkfri produkt. Bryn köttet i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Örtrisotto innehåller inte gluten. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E1105. Mjölk ingår, men ändra så här till mjölkfri: uteslut osten och använd mjölkfritt margarin i stället för smör. ÖRTRISOTTO En krämig och god risotto. Lägg upp den i en stor klick som i Italien eller gör en liten timbal genom att först hälla upp den i en form. FÖR 4 PERSONER 6 dl grönsaksbuljong 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 gul paprika 2 msk smör eller margarin 2 dl avorioris 1 dl finhackade örter 1/2 dl vftt vin 2-3 msk smör 1 dl finriven parmesanost GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp buljongen. 2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. 3. Smält matfettet och fräs grönsakerna mjuka utan att de tar färg. 4. Rör i riset och späd med buljongen lite i taget, fortsätt att röra mellan varje gång du tillsätter buljong så att vätskan får koka in efter hand. Allt som allt ska det koka i ca 20 minuter. Du får kanske lite vätska över. 5. Rör ner vin och örter i slutet av kokningen. Avsluta med att röra ner smöret samt den rivna osten. 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40