Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 » FRESTA « Låt oss få fresta lite ext
ra i detta nummer; låt oss få inspirera till en extra liten ansträngning. Helt enkelt piffa till vardagen, nu när vi dessutom får hjälp av det efterlängtade vårljuset. En bunt tulpaner kan sätta färg på det mest slentrianmässiga middagsbord. Men det kan räcka med en liten blomma vid varje tallrik också. Eller att maten har lagts upp med lite extra finess. Eller min käpphäst: varma tallrikar till varm mat. Och passa på att överraska med en oväntad komplimang, en sådan där svår sak som inte kostar någonting. Buffé är denna gång fylld av frestande artiklar med mat och dukningar som har det där lilla extra. Jacob och Tina serverar vardagsmat som ser extra god ut utan att vara speciellt krånglig att laga; det Jff C^J* är bl a färsbullar, våfflor och lax. Bitte dukar för romantik och fingermat. Siv och Key bjuder på fisk i mer eller mindre avancerad form; vad sägs om en retrorätt fiskfläta? Bläddra och njut! TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR Buffés receptregister: www.ica.se Butiksprofiler I tak t med at t samhället utvecklas förändras också vår livsstil och våra behov. Trenden de senaste åren har till exempel varit en ökad efterfrågan pä både färskvaror och färdigmat. Medan det ä r bråttom till vardags vill man lägga mycket tid på matlagning under helgerna. Som kund har man därför olika önskemål vid olika tillfällen och behöver kunna välja mellan flera typer av matbutiker. Inom IC A samarbetar butikerna nu inom fem sä kallade profiler: IC A Nära , IC A Supermarket, IC A Kvantum , Max i IC A Stormarknad och RIMI . Dessutom finns en egen samarbetsgrupp för de allra minsta iCA-butikerna, vilka behöver särskilt stort utrymme för lokalanpassning i allt frän sortiment till öppettider. Tillsammans satsar varje profil nu på att bli bäst på at t möt a de behov kunderna vill få tillgodosedda i just deras butiker. Det nya sättet att jobba har också förbättrat möjligheterna att lära av varandra , och sist men inte minst gör gemensamma inköp at t priserna kan pressas. Lagarbete känns viktigt för framtiden med andra ord , men samtidigt värnar vi om det som gör IC A unikt - egna initiativ som ger var butik sin särprägel. Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB T Vardagsgott • 5 Retrorätt fisk • 13 Buffé nr 3/2001 Abborre med kantareller »15 Bacon lindade färsrullar • 8 Biff med stekta rotfruktsstavar »11 Burgare på nytt sätt • 27 Bärkompott med stjärnanis • 31 Böcklingröra på hårt tunnbröd • 7 Espresso med likör och glass • 8 Espressoglass • 20 Fisk med räkrisotto • 20 Fiskfläta i saffranssås • 15 Fiskgryta med skaldjur • 1 7 Fjärilskotletter med slaw • 32 Focaccia • 27 Frasvåffla med rensteksröra • 9 Lördagsgott • 20 Läckert dukat • 24 Frittata • 27 Fruktpalett • 11 Glassfröjd i glas • 25 Grön paella • 32 Italiensk fylld filé • 29 Kallrökt skinka med kapris och rödbetsmousse*31 Karamelläpplen med vaniljyoghLirt • 6 Lyxbricka för en • 6 Mager pajdeg med potatis • 18 Marinerade kronärtskockor • 31 Mexfisk*18 Nudelsallad • 25 Ost och chutney med kalkon • 6 Paprikafisk Birgitte-32 ring ellerskriv Redaktion: 08-7282300 Adress: Buffé. Box 6630 . 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 . 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-8333 33 (vardagar 9-16) Prenumeration: 021-194602 . 220 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Gle-n Braun 021 -1942 56, Peter Bogren 021 -19 4114 Redaktionsråd: Ingrid Jonasson-Blank. Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls. Torbjörn Norberg, Bertil Svensson. Nina TaruKosxi Produktion: Specialtianingar. ICA förlaget AB Repro: dona Tryckeri: Roto Smeets - . Max 15 minuter* 32 Randigt&trendigt • 39 Parmesanchips* 18 Plattfisk med ost och örter» 13 Raitarullar-32 Roquefortkräm med selleri och valnötter • 9 Rosettfilé med pepparrot • 29 Rorfruktschips* 18 Räk- och färskostfylld lax med spenatpotatis • 7 Skagenröra*6 Skummig räksoppa«27 Sopptillbehör«26 Teriyakispett i paket • 25 Zucchinirakor med ost »32 Örtrisotto'29 Ja n Samuelso n tipsa r o m ny a god a viner. D e presentera s p å www.ica.se . sö k p å Buff é
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40