Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 A v L OTT A B RINC K F OTO : N ISS E
P ETERSO N Så här när de stora helgernas härliga frossardagar visar sig på vågen längtar åtminstone jag efter den smala, fräscha, nyttiga maten. Bjud på lättstekt lyxfisk med grönt, avsluta med en rödgul sallad. Att steka tunna fiskfiléer på endast skinnsidan är ett enkelt, snabbt och mycket magert sätt att tillreda fisken. Det går lika bra att steka röding och porFISKFILÉ MED SAFFRANS SMÖR FÖ R 4 PERSONE R 2 små rödingar å 400 g, alt regnbåge smör till stekning salt, peppar 1 paket bladspenat å 250 g 1 krm målen muskot SAFFRANSSMÖR : x h krm saffran 2 krm salt 4 msk lättmargarin V2 vitlöksklyfta pressad citron GÖ R SÅ HÄR : 1. Börja med saffranssmöret. Stöt saffran och salt tillsammans i en mortel. Rör ner det i lättmargarinet. Pressa i vitlöken och några droppar citron. Smaksätt med mer salt om det behövs. Ställ smöret kallt. 2. Tina spenaten i en kastrull på låg värme. Smaksätt den varma spenaten med en knivsudd muskot. 3. Skär av fiskhuvudena; skär till filéer genom att låta kniven först glida längs ryggraden på ena sidan. Vänd på fisken och skär på samma sätt ut en filé på andra sidan. Skär bort ev ben som sitter kvar på filéerna. Du behöver varken fjälla eller skära bort skinnet. (Är du osäker, be om hjälp i fiskdisken tionsregnbågar på samma sätt. Ska barnen äta av salladen ska du byta ut all likören mot samma mängd apelsinjuice sötad med florsocker. och tjuvtitta samtidigt. Nästa gång klarar du det själv.) 4. Stek filéerna två och två i medelvarm panna. Stek endast på skinnsidan och salta och peppra efter 6-7 minuter när fisken är färdigstekt. 5. Lägg fisken på varma tallrikar. Servera med spenat, haricots verts, pressad potatis, saffranssmör och en citronklyfta. APELSINSALLAD MED PISTASCH FÖ R 4 PERSONE R 2 blonda apelsiner 2 blodgrapefrukter 1 dl apelsinlikör V2 dl pressad apelsinjuice 2 msk florsocker V2 dl pistaschmandel GÖ R SÅ ELÄR: 1. Skala apelsiner och grapefrukt. Ta noga bort det vita. Skär klyftorna hinnfria med en liten vass kniv. 2. Lägg varannan blond och varannan röd klyfta som blommor på tallrikar. 3. Blanda likör, pressad apelsinsaft och florsocker. Häll det över salladen. Ställ svalt. 4. Flisa pistaschmandeln och garnera med den.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32