Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 jong. Att kalla rätten för laxbalk ä
r en lek med ord. Även en kock måste ha roligt, kanske är det därför som Finkan blivit många skolelevers drömprao. Bruce är den som hittills fått hålla ordning på praoelever, krögare och anställda. Nu har en femte delägare, Mats Samuelsson, kommit in, för att "ta de andra i öronen". På lediga stunder händer det att han och de andra samlas hemma i Stampes lilla hus, alldeles intill havet. Då blir det mycket snack om framtidsplaner, mat, musik och inte minst tjejer... Så småningom brukar de konstatera att när allt kommer omkring så behöver inte tillvaron vara särskilt komplicerad. Med några vänner, god mat och rock'n'roll är livet ganska härligt. MARINERAD BIFF MED SARDEIJLSÅS FÖR 4 PERSONER 300 g bifflkött blandad sallad som till exempel rosé-, frisée-, lollo rosso och isbergssallad, beräkna några blad av varje sallad per person 1 knippe gräslök MARINAD: 2 msk sherry 1 msk röd vinäger 1 dl olivolja 2 finhackade schalottenlökar 2 finhackade vitlöksklyftor 2 tsk fransk senap salt och grovmalen svartpeppar SARDELLSÅS: 2-3 sardellfiléer 3 äggulor 1 msk fransk senap 5 vitlöksklyftor 1 msk pressad citronsaft 3-4 dl olja GÖR SÅ HÄR: 1. Putsa biffköttet. Lägg in det i plastfilm och frys i 2 dygn. 2. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Smaka av med salt och peppar. 3. SÅSEN: Mixa samtliga ingredienser utom oljan till sardellsåsen. Tillsätt därefter oljan lite i taget under vispning. 4. Halvtina köttet. Skär upp det i lövtunna skivor. Lägg på tallrikar. Häll på marinaden. Garnera tallrikarna med blandad sallad och finhackad gräslök. Servera med sardellsåsen och bröd. •
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32