Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 ROCKTROLL GÖBSFINKAi CLAES "FISKBERG
" FÖ R 4 PERSONE R 4 bitar marulk eller havskatt å 75 g 4 bitar rödtunga eller liknande å 75 g 4 skivor lax å 100 g 12 tigerräkor, scampi eller 24 stora räkor 1 tsk salt h dl olivolja SÅS : 3 dl fiskbuljong 3 dl grädde IV2 msk maizena redning (nyhet) 2 msk vatten 3-4 vitiöksklyftor skal och saft av 1 citron GRÖNSAKER : 1 morot 1 rödlök 125 g broccoli, går att använda fryst V2 tsk salt V2 msk curry 2 msk sirap 1 liten bit riven ingefära lime eller citron till servering GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 175 x 0 . 2. Salta fisk och räkor. Vänd i olivolja i en ugnssäker form. Fördela dem i formen och ugnsbaka dem 10-15 minuter. 3. Gör såsen under tiden. Låt grädden och buljongen koka ihop ca 10 minuter. Red såsen med maizena redning. Smaksätt med pressad vitlök, saft och skal från citronen. 4. Strimla morot och rödlök. Dela broccolin i små buketter. Stek några minuter i olivolja. Smaksätt med salt, curry, lite sirap och riven ingefära. 5. Fördela grönsakerna på fyra varma tallrikar och varva med fisk och räkor ovanpå. Servera med potatis eller mos. Garnera gärna med någon färsk örtkrvdda, t ex timjan. PÄRONPAJ FÖ R 6-8 PERSONE R MÖRDEG : 4 dl vetemjöl 1 msk socker 150 g osaltat mjukt smör lä g g V2 dl vatten PÄRONEN : 4 päron 1 liter vatten 2 dl socker 1 citron 1 liten bit ingefära FYLLNING : 3 ägg 2 dl socker 1 tsk bakpulver IV2 dl vetemjöl 3 dl sötmandel (200 g) GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i små bitar och nvp ihop det med mjölblandningen. Knåda med ägg och vatten. 2. Fortsätt knåda tills degen blivit riktigt slät. Svep in degen i folie och låt den vila någon timme i kylen. 3. Sätt ugnen på 200 0 . 4. Skala och koka päronen med vatten, socker, citronsaft och ingefära. Koka i 10-15 minuter. Låt dem svalna i spadet. 5. Klä en pajform, ca 28 cm i diameter, med mördegen. Förgrädda några minuter. Låt skalet svalna. 6. Mal mandlarna. Blancia tillsammans med mjöl och bakpulver. 7. Vispa ägg och socker poröst. Rör ihop med mjölet. Häll fyllningen i pajskalet. 8. Dela päronen i fjärdedelar och kärna ur dem. Lägg dem i fyllningen. 9. Sänk ugnsvärmen till 175 0 . Grädda pajen ca 35 minuter. Låt svalna. 10. Servera gärna som på bilden med godis, sylt, citronmeliss, remmar, strössel och liknande. Börja med att göra ett fantasifullt mönster på tallriken med choklad- eller kolasås, finns färdig.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32