Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KASSLER MED OSTSÅS FÖ R 2 PERSONE R 2
00 g kassler 600 g potatis 200 g broccoli 100 g purjolök OSTSÅS : 4 dl mjölk 4—5 msk maizena redning (nyhet) 20 g riven ost GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på "grill", eller enbart övervärme på 250 0 . 2. Skiva/strimla kasslern. Skala och skiva potatisen. Dela broccolin i mindre bitar. 3. Koka potatisen och broccolin knappt mjuk. 4. Stek kassler och grönsaker i lite olja. Krydda med salt och peppar. 5. Rör maizena redningen i mjölken. Koka upp under omrörning. Ta från värmen. Salta, peppra och rör ner osten. 6. Lägg upp kasslerröran på 2 ugnssäkra tallrikar. Häll över ostsåsen. Gratinera i ugnen till fin färg. Tips! Vill man ha lite extra smak på rätten kan såsen kryddas med curry eller chilipulver. Pil lan och Titti - ett starkt team i köket också. Båda uppskattar matlagning. Gert Klötzke kommer sedan att följa upp detta "matprogram" genom att själv åka med på de större träningslägren och tävlingarna och lära kockarna på lägerhotellen att laga näringsberäknad och god mat och om möjligt även laga de enskilda åkarnas favoriter. Till allt detta kommer det också att ingå flera föreläsningar, bl a av kostexperten Stephan Rössner. Regelbundna test ska visa om den "nya maten" ger resultat. Bakom satsningen står bl a en sponsorpool av stora matföretag. • KYCKLINGFLLE PÅ GRÖNSAKSBÄDD FÖ R 2 PERSONE R 2 leycldingfiléer å ca 130 g 1 paprika, ca 100 g V2 aubergine, ca 150 g 100 g fänkål olja till stekning IV2 dl vatten + V2 hönsbuljongtärning ev maizena redning (nyhet) SÅS: 1 dl matlagningsyoghurt 2 msk hackad persilja TILLBEHÖR : 200 g pasta, t ex penne GÖ R SÅ HÄR : 1. Putsa/kärna ur och tärna paprika, aubergine och fänkål. Fräs detta hastigt i lite olja i en gryta. Ta upp. 2. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Koka upp. Lägg i kvcklingfiléerna. Sjud under lock i 10-15 minuter. 3. Tillsätt grönsakerna. Koka i ytterligare 5—6 minuter. 4. Blanda yoghurt och persilja. Servera kyckling och grönsaker med nykokt pasta och en klick voghurtsås. Tips! För att ge extra smak åt anrättningen kan grönsakerna fräsas med 2 tsk curry, och de kan sedan blandas med finhackad, färsk koriander eller annan örtkrydda. Pastan kan blandas med ett par matskedar sweet chili per person. Gert visar hur löken ska hackas. Det gäller att dra in fingertopparna!
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32