Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 \v T ON Y W AL L F OTO : L AR S F ORS
BER G OC H L AR S P AULSSO N (MAT ) Alpina VM startar i dagarna i Sierra Nevada. Det svenska landslaget, som haft en hyfsad start på säsongen, har tagit hjälp av en ny stjärna för att kunna erövra medaljer i pisterna - en VM-kock. Buffé bjuder på smakprov ur menyn som Pillan, Kristina, Titti, Fredrik och de andra ska serveras. • Nyttigt och näringsberäknat men långt ifrån någon smaklös och trist hälsokost. Vitlök, ingefära och chili är vanliga kryddor i utförsåkarnas rätter. Tillsammans med lime, citron och soja blir den allra "nyttigaste" maten spännande. Basen är kolhvdrater i form av pasta, ris och potatis. Till detta kommer mycket grönsaker samt kött, kyckling och fisk; vanliga och lättåtkomliga varor. fortsättning på sid 6 PASTA MED KÖTTFÄRS SÅS FÖ R 2 PERSO N F R 130 g nötfars 1 gul lök olja till stekning 1 burk hela tomater å 400 g 1-2 vitlöksklyftor V2 tsk målen kardemumma V2 tsk målen ingefara 1 knivsudd kajennpeppar salt, svartpeppar TI I.LBEHÖR : 200 g pasta, t ex penne 10 g grovriven ost, ca 1 msk GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och finhacka löken. Bryn farsen tillsammans med löken i lite olja. 2. Grovhacka tomaterna. Rör ner dem, pressa i vitlöken. Krydda med kardemumma, ingefära och kajennpeppar. 3. Småkoka utan lock i ca 3 0 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta. Strö över riven ost. Tips! Köttfärssåsen får en het och spännande smak av en klick sambal oelek eller annan stark chilisås.
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32