Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Omelett variation En klassiskt spolf
ormad, en med kräftstuvning, en fluffig med äppelfyllning till dessert, så har vi gjort omelett på tre sätt. KLASSISK OMELETT. Vispa samman 3 ägg med 2 msk grädde, vatten eller öl samt 1 krm salt och 1 krm nymalen vitpeppar. Hetta upp en stekpanna rejält. Tillsätt 1/2 msk matolja. Häll i smeten. Rör långsamt med en trä-/plastgaffel samt skaka pannan då och då så att ny smet rinner ner i botten. När smeten börjar stelna, ta pannan från värmen. Rör lite till. Vicka pannan och forma smeten mot kanten med hjälp av en stekspade. Vicka över omeletten på en varm tallrik. Konsten med en klassisk omelett är att få den spolformad utan färg och rynkor. Använd gärna en teflonstekpanna eller liknande så fastnar inte smeten. SUFFLÉOMELETT MED ÄPPELFYLLNING FOR 4 PERSONER 3 msk smör 2 msk vetemjöl 2 1/2 dl mjölk 4 ägg ÄPPELFYLLNING: 11/2 grönt, syrligt äpple 1 msk smör 1 dl russin 3/4 dl lönnsirap eller flytande honung 1 tsk citronsaft 1 tsk kanel GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält smöret. Rör ner mjölet. Vispa i mjölken. Koka i 3-5 minuter tills smeten släpper kanterna. Låt svalna något. UGNSOMELETT MED KRAFTSTUVNING 2. Rör ut mjölet De l 2 FOR 4 PERSONER 1 msk vetemjöl 4 dl mjölk 3 ägg 1/2 tsk salt smör till formen STUVNING: 1 msk smör 11/2 msk vetemjöl 1 dl spad +1 dl vispgrädde 100-150 g kräftstjärtar eller räkor i lag STEFANS 1 msk finskuren dill GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 150°. i lite av mjölken. Låt svälla ett par minuter. 3. Koka upp resten av mjölken. Rör ner redningen. Sjud en kort stund. Ta från värmen. 4. Vispa ner ägg och salt. Häll detta i en smord högkantad ugnsform (ca 1 liter). 5. Ugnsbaka omeletten i 20-30 minuter. Gör ett stickprov för att se om smeten är fast. 6. Fräs smör och mjöl i en Av TONY WALLIN RECEPT: STEFAN TORSTENSSON FOTO: PEPE NILSSON 3. Dela äggen. Tillsätt gulorna, en i taget. 4. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggviteskummet. Häll smeten i smorda portionsformar eller i en större form. 5. Grädda portionsformarna i 20-30 minuter och en stor form i 30-40 minuter mitt i ugnen. 6. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs tärningarna lagom mjuka i smör. 7. Rör ner resten av ingredienserna. Koka upp, sjud sedan i några minuter. 8. Häll äppelfyllningen på suffléomeletten eller bjud den bredvid. kastrull. Vispa ner spad och grädde. Småkoka i några minuter. 7. Tillsätt kräftstjätarna/räkorna. Låt dem bli varma - utan att koka. Rör sist ner dillen. 8. Gör en skåra i mitten av omeletten. Häll i stuvningen. Servera genast.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32