Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Festfi i it med Spiskummin, curry oc
h saffran är aromatiska, indiska kryddor som värmer fint i vinterkylan. Lägg därtill en doft kajennpeppar och det blir riktigt hett. Varsågod, två festrätter som bjuder på värmande, kryddiga smaker. KYCKLINGLÅR PÅ INDISKT VIS Det ryker väldigt från tandoorigrillen när denna indiska kyckling tillagas, men smaken är ljuvlig. Kycklingen kan givetvis även tillagas på såväl utegrillen som i en vanlig ugn med grillelement. FÖ R 4 PERSONE R 4 kycklingklubbor, helst färska MARINAD : 5 dl naturell yoghurt 2 pressade vitlöksklyftor 1 tsk gurkmeja 2-3 tsk curry 1 msk riven färsk ingefära 2 msk tomatpuré IV2 msk paprikapulver 1 tsk röd hushållsfärg % dl russin GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla klubborna med marinaden. Lägg klubborna i en plastpåse och häll i överbliven marinad. Knyt om och låt marinera minst 3- 4 timmar, gärna över natten upp till ett dygn i kyl. 2. Torka av det mesta av marinaden. Grilla några minuter nära grillelementet eller på hög värme i grillpannan eller nära glöden på en kolgrill så att kveklingen får färg. 3. Sänk ugnsvärmen till 175 0 eller flytta kycklingen längre från glöden. Efterstek cirka 2 0 minuter. Kolla vid benet att köttet är vitt och att köttsaften är ofärgad och klar. 4. Servera gult ris samt yoghurt med gurka och tomat till kvcklingen. AROMATISKT GULT RIS Det gula riset är inte bara vackert. Det smakar också gott och kryddigt. Får du inte tag på spiskummin kan du använda vanlig kummin. FÖ R 4 PERSONE R 3 dl ris, helst basmati matolja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor V2 tsk hel spiskummin 4—5 hela kryddnejlikor 1 tsk gurkmeja 5 dl vatten 1 lagerblad 1 tsk salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj riset väl och låt det ligga i blöt 10-2 0 minuter. Sila av vattnet. Låt riset rinna av ordentligt. 2. Hacka löken. Hetta upp lite olja i en kastrull. Lägg i den hackade löken, vitlöken i skivor samt spiskummin. Fräs tills löken mjuknat men inte fått färg. 3. Tillsätt riset, kryddnejlikorna och gurkmejan. Rör om, häll på vattnet. Koka upp och tillsätt lagerblad och salt. Koka försiktigt med lock 15-^ 0 minuter. RATTA - YOGHURTSÅS Gör en svalkande sås av yoghurt till den kryddiga kvcklingen. FÖ R 4 PERSONE R 5 dl naturell yoghurt 1 dm gurka 2 msk färsk eller 2 tsk torkad mynta 2 tomater V2 tsk hel spiskummin 1 krm kajennpeppar 1 tsk salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Skiva gurkan tunt. Finhacka myntan. Dela tomaterna och peta ur kärnorna. Grovhacka tomaterna. 2. Rosta spiskummin i en torr stekpanna. Stöt kryddorna i en mortel. 3. Blanda yoghurten med kryddorna och slå den över gurkan och tomaterna. Blanda om försiktigt. Låt gärna stå svalt en stund.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32