Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 A v L OTT A B RINC K F OTO : N ISS E
P ETERSO N krydda t) Brvn 300 g nä. Finfördela med Krydda med chilip n stekpanna, allt blir brynt, artpeppar och salt. Skala 2 lökar, 1 bit rotselleri (ca 150 g). Skölj och kärna ur 1 röd paprika. Hacka grönsakerna. Låt fräsa med färsen några minuter. Tillsätt 1 burk (400 g) krossade tomater och 1 burk (440 g) vita bönor. Låt småputtra 5-10 minuter. Servera med nachips, tacosås och blandad sallad. TISDAG: Fisk au four (4 port ) Tina 1 pkt torskfilé (ca 400 g) så att filéerna går att ta isär. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll på 1 dl fiskbuljong (tärning och vatten). Ställ in formen i 20o°C 5-8 minuter. Eller i mikrovågsugn 5 minuter på full effekt. Blanda 4 äggulor med 1 1/2 dl lättmajonnäs och 1 paket mix för fiskgratäng. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i äggblandningen. Häll vätskan av fisken. Bred sufflésmeten över fiskfiléerna. Gratinera i 225 0 ca 10 minuter eller tills ytan fått vacker färg. Servera med saffransris och sallad. ONSDAG: Pastakaka med baconsås (4 port ) Koka 4 dl snabbmakaroner. Låt pastan rinna av. Lägg den i en lätt smord ugnssäker form. Vispa samman 2 ägg, 3 dl mjölk, salt och svartpeppar. Häll detta över pastan. Riv ca 2 dl ost över. Grädda i 200°C ca 30 minuter eller tills kakan stelnat och fått fin färg. Vira 8 skivor bacon om 8 korvar typ varmkorv. Stek i ugn vid sidan av kakan eller grilla. Servera pastakakan med korvarna och råriven sallad på morot och kålrot. TORSDAG: Soppa Madeleine (4 port ) FISKSPETT MED SAFFRAN SAIOEI För att lyckas med grillade fiskspett är det bra om du väljer fisk med ett fast kött som inte faller sönder. Det är inte nödvändigt med flera sorters fisk men gott och vackert blir det. FÖ R 4 PERSONE R 300 g laxfilé 300 g benfri havskatt, pigghaj eller gös 8 havskräftstjärtar eller scampi 1 stor röd paprika 1 zucchini 8 vitlöksklyftor olja salt peppar SAFFRANSAIOLI : 2-3 vitlöksklyftor V i tsk salt V2 kuvert saffran å V2 g V2 krm kajennpeppar 2 äggulor 2V2 dl mild olivolja GÖ R SÅ HÄR : 1. Börja med saffransaiolin. Krossa vitlöksklyftorna med salt, saffran och kajennpeppar i en mortel. 2. Blanda med de rumsvarma äggulorna. Droppa i den likaledes rumsvarma oljan medan du rör. Obs! Rör hela tiden och droppa försiktigt i oljan. Använd gärna elvisp så blir aiolin luftig. 3. Varva bitar av fisk, paprika, zucchini, hela vitlöksklyftor och havskräftstjärtar/scampi på spett. Pensla med olja. 4. Grilla/stek på svag värme tills fisken fått färg. Strö över lite salt och peppar. 5. Servera med saffransaioli och nykokt pasta, t ex bred bandpasta. Tina 1 paket fisk (400 g) så mycket att det går att skära i kuber Skölj och strimla 1 röd och 1 grön paprika och 1 squash. Tärna 2 tomater. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs allt det gröna i olja i en gryta stor nog för soppkök. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 tsk körvel, 2 lagerblad och 1/2 krm kajennpeppar. Häll på 1 liter vatten. Koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda några minuter. Häll på 1 burk (225 g) musslor. Låt soppan bli varm. Gratinerat vitlöksbröd är gott till. FREDAG: Kasslerfrestelse (4 port ) Skär ca 600 g kassler i tunna skivor. Lägg dem på ett ugnssäkert fat lite omlott. Dela 4 tomater och ställ dem med snittytan upp vid sidan om. Krydda med svartpeppar och pressad vitlök. Blanda 50 g smör med 1/2 hackad gul lök, 1 hackad knippa gräslök, 1 tsk citronsaft, 1 1/2 msk hackad citronmeliss, 1 krm timjan och 1/2 tsk dragon. Bred örtsmöret över kasslern. Ställ in i ugn i 225°C ca 20 minuter. Servera med potatiskroketter eller potatisgratäng och sallad. ma t
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32